Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΣΤΟΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Επιστολή διαμαρτυρία γονέα – αναγνώστη* του paidis.com

Πριν από ένα χρόνο περίπου και μετά από αρκετή ταλαιπωρία για τους κατοίκους του Αμπελώνα δημιουργήθηκε βρεφονηπιακός σταθμός που φιλοξενεί 13 βρέφη ηλικίας 2 μηνών- 2,5 ετών .Στο αίτημα των γονέων για δημιουργία μίας μικρής παιδικής χαράς στην αυλή του σταθμού ,ο Δήμαρχος ήταν αρνητικός και το μόνο που επέλεξε να προσφέρει είναι μια πλαστική περίφραξη εντός της οποίας τα βρέφη θα παίζουν .

Όλο αυτό αποφασίστηκε προφασιζόμενος την οικονομική αδυναμία του Δήμου να ικανοποιήσει το αίτημα των γονέων. Να σημειωθεί ότι όλα τα βρέφη που φιλοξενούνται στον βρεφικό είναι μέσω των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ το οποίο χρηματοδοτεί την σίτιση και τα λειτουργικά έξοδα (θέρμανση, γραφική ύλη ,καθαριστικά κ.τ.λ.) με ένα ποσό της τάξεως των 3.000 ευρώ περίπου για κάθε παιδί.

Αξίζει να επισημανθεί ότι στο αίτημα των γονέων να πραγματοποιηθεί ενημέρωση για τις δαπάνες των κονδυλίων του ΕΣΠΑ η Δημοτική αρχή ήταν και πάλι αρνητική. Πραγματικά είναι θλιβερό το γεγονός ότι η δημοτική αρχή να μην θέλει να ανταποκριθεί στο αίτημα των γονέων για την κατασκευή μιας παιδικής χαράς που το κόστος της είναι 2.500ευρώ περίπου .

Αναρωτιέται κανείς ποια υπεύθυνη δημοτική αρχή στερεί το προνόμιο της χαράς του δημιουργικού παιχνιδιού από τα παιδιά επικαλούμενη μονίμως την έλλειψη χρημάτων ,ενώ για άλλες δράσεις αμφιβόλου ποιότητας προσφέρει πλουσιοπάροχα χρήματα.

*Τα στοιχεία του στη διάθεση της ιστοσελίδας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ