Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ: ΦΙΑΣΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΜΕ… ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ «ΑΡΙΣΤΩΝ» – ΕΝ ΚΙΝΔΥΝΩ ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ;

Σαφή προβληματισμό για το κατά πόσο είναι διασφαλισμένη η ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων εκφράζει με δήλωσή του ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, μετά το σημερινό φιάσκο με την τράπεζα θεμάτων.

Όπως εξηγεί χαρακτηριστικά ο κ. Κόκκαλης, «είναι προφανές πως η κυβέρνηση των «άριστων και ικανών» του κ. Μητσοτάκη, τα είχε από καιρό φορτώσει στον κόκορα, εστιάζοντας στην προεκλογική της καμπάνια. Δε γίνεται όμως να γίνουν θύματα αυτής της εγκληματικής αμέλειας οι μαθητές».

Αναλυτικά η δήλωσή του: «Η θέση που εκφράζουμε από την πρώτη στιγμή των εκλογών, είναι ότι οι πανηγυρισμοί δεν αρμόζουν στην Νέα Δημοκρατία και σε κανένα, διότι, απλά η καθημερινότητα σε όλα τα πεδία της κοινωνίας, είναι παρούσα και τα προβλήματα του επιτελικού κράτους επίσης παρόντα.

Πριν καλά – καλά ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος εφαρμογής της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Λειτουργίας, καθώς φέτος, είναι η πρώτη χρονιά εφαρμογής της και στις απολυτήριες εξετάσεις της Γ΄ Λυκείου, το Υπουργείο Παιδείας, δεν ανταποκρίθηκε στον σκοπό της Τράπεζας Θεμάτων, για ένα εκσυγχρονιστικό βήμα στη λειτουργία των δημόσιων σχολείων. Ακύρωσε το σκοπό και υποτίμησε το θεσμό, καθώς δεν κατάφερε να ανταποκριθεί με επάρκεια, εγκυρότητα και αξιοπιστία στην κρίσιμη εκπαιδευτική αποστολή του.

Η καθυστέρηση διεξαγωγής των εξετάσεων σε όλα τα Λύκεια της χώρας, η διεξαγωγή των εξετάσεων στην Γ΄ Λυκείου υπό συνθήκες καθυστέρησης και έντονης αναστάτωσης, που αναπόφευκτα επηρέασαν την αναγκαία συγκέντρωση Μαθητών, αλλά και η ματαίωση των εξετάσεων της Α’ και Β’ Λυκείου σε πολλά Λύκεια, με την μεταφορά των μαθημάτων αυτών στο τέλος των εξετάσεων, αποτελούν συνθήκες πρωτόγνωρες και αντιφατικές για το επιτελικό κράτος, που ευαγγελίζεται η Νέα Δημοκρατία.

Κι αν αυτό συνέβη σήμερα, κατά τις ενδοσχολικές εξετάσεις, ποια είναι η ασφάλεια και η εμπιστοσύνη των μαθητών και των γονέων για τη έγκυρη, αξιόπιστη και ασφαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων;

Είναι προφανές πως η κυβέρνηση των «άριστων και ικανών» του κ. Μητσοτάκη, τα είχε από καιρό φορτώσει στον κόκορα, εστιάζοντας στην προεκλογική της καμπάνια. Δε γίνεται όμως να γίνουν θύματα αυτής της εγκληματικής αμέλειας οι μαθητές.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ