«ΠΡΑΣΙΝΟΙ» ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Μπορεί στο τοπικό ΠΑΣΟΚ να έχουν στρέψει την προσοχή τους στην κάλπη της 25ης Ιουνίου, δεν έχουν σταματήσει όμως να συζητάνε και για τα αυτοδιοικητικά σε επίπεδο δήμου Λαρισαίων αλλά και περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ειδικά για το δήμο Λαρισαίων που αποτελεί μία πονεμένη ιστορία για το τοπικό ΠΑΣΟΚ από τα χρόνια της παντοδυναμίας του οι συζητήσεις και τα σενάρια δίνουν και παίρνουν.

Τα «πράσινα» στελέχη για μια ακόμη φορά καλούνται να αποφασίσουν και να βρουν κοινή συνισταμένη τόσο σε επιλογές όσο και σε πρόσωπα, αφού από τη μία υπάρχει μία σημαντική μερίδα στελεχών, μελών και φίλων που έχει ταχθεί εδώ και χρόνια ανοικτά με τη ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ Λαρισαίων του νυν δημάρχου συμμετέχοντας στη διοίκηση του δήμου, αλλά και στην ομάδα, και από την άλλη υπάρχουν στελέχη που βγάζουν σπυράκια στην προοπτική συνεργασίας με τον κ. Καλογιάννη.

Μάλιστα είναι αυτά τα ίδια στελέχη που δεν δίστασαν να στηρίξουν, ακόμη και ανοικτά, την υποψηφιότητα της κ. Καραλαριώτου το 2019 κάνοντας αγώνα για να χάσει ο κ. Καλογιάννης.

Αυτά τα στελέχη σήμερα θα καλοέβλεπαν μία υποψηφιότητα στελέχους του ΠΑΣΟΚ για το δήμο και μάλιστα στο τραπέζι των συζητήσεων βάζουν τα ονόματα των δύο δικηγόρων και υποψήφιων βουλευτών Ακη Νασιώκα που είναι εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη ΠΡ.ΑΞΙ. του κ. Παν. Γούλα και Θωμά Παπαλιάγκα ο οποίος δεν έκρυψε ποτέ τη συμπάθειά του και τη στήριξή του στον συνδυασμό «Ορμή Ανανέωσης» του νεαρού Οικονομολόγου Νίκου Γαμβρούλα.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι αυτά τα δύο ονόματα θα πέσουν στο τραπέζι των συζητήσεων σε κομματικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο συνεργασιών μετά την 25η Ιουνίου, οπότε και θα είναι γνωστό το εκλογικό αποτέλεσμα και η θέση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. στο νέο πολιτικό τοπίο.

Στην περιφέρεια

Την ίδια ώρα σιγή ιχθύος επικρατεί επισήμως τουλάχιστον και για το θέμα του υποψήφιου περιφερειάρχη Θεσσαλίας. Στο παρασκήνιο όμως υπάρχουν συζητήσεις για πρόσωπα που προέρχονται από το χώρο όπως αυτά του πρώην βουλευτή Κώστα Μπαργιώτα αλλά και της υποψήφιας βουλευτή το 2019 Μαρίας Γαλλιού.

Δεν παύει όμως να συζητιέται και το όνομα του πρώην ευρωβουλευτή Γιώργου Δημητρακόπουλου, ο οποίος θα μπορούσε υπό κάποιες συνθήκες να υπάρξει ως κοινή υποψηφιότητα ΣΥΡΙΖΑ – Π.Ε. και ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ., ενώ στο πίσω μέρος του μυαλού κάποιων είναι μία νέα υποψηφιότητα του γνωστού καθηγητή Ιατρικής Νίκου Τσιλιμίγκα, αλλά μάλλον ο γνωστός καθηγητής έχει άλλες προτεραιότητες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ