ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΜΑΚΟΣ: ΆΜΕΣΑ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

«Η πρώτη εικόνα της πόλης, στην είσοδο του Σιδηροδρομικού Σταθμού της Λάρισας, είναι αποκαρδιωτική. Στη συνοικία απαιτούνται σοβαρές παρεμβάσεις, με πλήρη ανάπλαση, με δημιουργία πεζοδρομίων, με απόδοση χώρου στους πολίτες που κινούνται πεζή ή με ποδήλατο, με χώρους πρασίνου και φωτισμό για την ασφάλεια», σημειώνει ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος.

Κλιμάκιο του συνδυασμού «Η Λάρισα που μας αξίζει!», αποτελούμενο από τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους Μαρία Πατσιά, Άρη Μπακάλη, Δημήτρη Τσιανή και υποψήφιο σύμβουλο στην 4η δημοτική κοινότητα Γιάννη Μανδραβέλη και επικεφαλής τον κ. Μαμάκο πραγματοποίησε περιοδεία στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού. Ο υποψήφιος δήμαρχος είχε την ευκαιρία να μιλήσει και να συζητήσει με κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής για την κατάσταση της συνοικίας, τους προβληματισμούς, αλλά και τις ανάγκες τους, ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητά τους.

«Η περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού δέχεται τεράστιο κυκλοφοριακό φόρτο, ενώ επιβαρύνεται σημαντικά από την παρουσία οχημάτων που σταθμεύουν πέριξ του Σταθμού, προκειμένου οι κάτοχοί τους να έχουν κοντινή πρόσβαση στο κέντρο. Οι τελευταίες παρεμβάσεις, με τη μερική μονοδρόμηση σε τμήματα οδών, αλλά και η εξαγγελθείσα εφαρμογή της κάρτας μόνιμων κατοίκων για την στάθμευση σε καμία περίπτωση δεν επιλύουν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η συνοικία.

Χρειάζεται σχέδιο και σωστός, ορθολογικός προγραμματισμός ενός ευρύτατου πλέγματος παρεμβάσεων, προκειμένου η περιοχή του ΟΣΕ -και η πρώτη εικόνα της Λάρισας- να παραπέμπουν σε μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή πόλη, όπως όλοι μας την οραματιζόμαστε», τονίζει ο κ. Μαμάκος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ