ΣΤΡΕΠΤΟΚΟΚΚΟΣ: ΕΞΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ – ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

Τι αναφέρουν οι ειδικοί για τα περιστατικά στρεπτόκοκκου, τα συμπτώματα και για το τι πρέπει να κάνουν οι γονείς προκειμένου να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τη μόλυνση

Μετά τον θάνατο του 7χρονου από στρεπτόκοκκο στην Ημαθία, οι ειδικοί εξηγούν το κατά πόσο είναι μεταδοτικός, επικίνδυνος για τους ενήλικες και τα παιδιά και ποιο είναι το σύμπτωμα που πρέπει να τραβήξει την προσοχή.

Όπως ανέφερε και ο ΕΟΔΥ σε σχετικό δελτίο Τύπου, ο στρεπτόκοκκος είναι σε έξαρση εδώ και αρκετούς μήνες. Η παιδίατρος και αντιπρόεδρος της Ένωσης Παιδιάτρων Αττικής, Άννα Παρδάλη, επίσης μιλώντας στην ΕΡΤ εξήγησε ότι η έξαρση παρατηρείται από τον Ιανουάριο, με κύματα τα οποία έχουν υφέσεις και εξάρσεις.

«Ξέρουμε όλοι ότι μια ακραία έκφραση της νόσου μπορεί να είναι σηπτική κατάσταση η οποία να κινδυνεύσει να χάσει τη ζωή του ένα παιδί». Σχετικά με το θάνατο του 7χρονου από στρεπτόκοκκο τονίζει ότι «στο συγκεκριμένο περιστατικό δεν έχουν καταλήξει τα συμπεράσματα, δηλαδή υπάρχει ένα εργαστηριακό εύρημα. Πολλές φορές όμως μπορεί ένα εργαστηριακό εύρημα να είναι να μην είναι αυτό η κύρια αιτία που θα έχει κινδυνεύσει η ζωή, να είναι μια σειρά από πράγματα και γεγονότα».

Συμπτώματα

Όσον αφορά στα συμπτώματα η κ. Παρδάλη αναφέρει ότι ο στρεπτόκοκκος μπορεί να κάνει όλων των ειδών τα συμπτώματα και μπορεί να μιμηθεί και την γαστρεντερίτιδα. Δεν αποκλείεται όμως να έχει προηγηθεί και μια αλλοίωση η οποία να έριξε το ανοσοποιητικό.

ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΤΟΥ ΆΡΘΡΟΥ ΕΔΩ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ