ΤΟ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗ

Την ανακοίνωση υπογράφουν η Αριστερή Ανασύνθεση, το Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο και ανένταχτοι/ες

Η νέα τραγωδία των εκατοντάδων θαλασσοπνιγμένων μεταναστών και προσφύγων ανοικτά της Πύλου έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά παρομοίων που έχουν μετατρέψει το Αιγαίο και τη Μεσόγειο σε ένα απέραντο νεκροταφείο κατατρεγμένων προσφύγων και μεταναστών.

Αστικά κόμματα και συστημικά ΜΜΕ επιδιώκουν να αποσείσουν την ευθύνη από την απάνθρωπη αντιμεταναστευτική πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων και της ΕΕ που υψώνει φράκτες, καταδιώκει συστηματικά και στέλνει στο βυθό των θαλασσών χιλιάδες ανθρώπους που ζητούν βοήθεια.

Ανθρώπους απελπισμένους, κατεστραμμένους και εξοστρακισμένους από τη φρίκη των πόλεμων και την οικονομική καταστροφή που τους έχουν προκαλέσει οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, οι αποικιοκρατικές επεμβάσεις και λεηλασίας χωρών της Ασίας και της Αφρικής και οι πολιτικές των αντιδραστικών καθεστώτων. Πρόκειται για μία ακόμη μαζική ρατσιστική δολοφονία της ΕΕ-Φρούριο, ένα διαρκές έγκλημα στο οποίο ο Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία πρωτοστατούν, δίπλα στην Μελόνι, τον Ορμάν και στους υπόλοιπους «ηγέτες» της ΕΕ.

Η υποκρισία ενός “εθνικού πένθους”

Τα κροκοδείλια δάκρυα του αστικού πολιτικού συστήματος συνιστούν πρόκληση. Όλα τα αστικά κόμματα έχουν ψηφίσει τους αντιπροσφυγικούς και αντιμεταναστευτικούς νόμους και υπερασπίζονται τη λογική της αντιδραστικής Ευρώπης – Φρούριο, που είναι υπεύθυνη για τις επαναπροωθήσεις και την ξενοφοβική πολιτική.
“Εθνικό πένθος” κήρυξε η υπηρεσιακή κυβέρνηση.
Αλλά γιατί Εθνικό πένθος;
• Οι μετανάστες, για την πολιτική τάξη που κυβερνά, αλλά και για μια σημαντική μερίδα συμπολιτών μας είναι “εισβολείς”. Από πότε λοιπόν η “απόκρουση” των εισβολέων και ο συνακόλουθος χαμός τους, βυθίζει τη χώρα σε πένθος;
• Δεν ήταν κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη που ισχυρίζονταν ότι η μετανάστευση αντιμετωπίζεται αν κάνουμε τη ζωή των μεταναστών κόλαση στην Ευρώπη; Να μην έχουν να φάνε και να πιούνε για να τους φαίνεται η χώρα προέλευσής τους, “παράδεισος” σε σχέση με αυτό που θα συναντήσουν εδώ; Τώρα στα βάθη της Μεσογείου, η κόλαση που τους έταζαν είναι πραγματικότητα. Γιατί λοιπόν πενθούν;
• Οι ίδιοι που έλεγαν ότι “η φύλαξη των συνόρων από τους μετανάστες δεν μπορεί να υπάρξει αν δεν έχουμε απώλειες, αν δεν έχουμε νεκρούς”, σήμερα δικαιώθηκαν. Δεν είναι υποκριτικό να πενθούν;
• Όσοι φωτογραφίζονταν στο φράχτη του Έβρου, και δηλώναν ότι ο φράχτης “είναι η προστασία των συνόρων της πατρίδας μου”, τη στιγμή που η πατρίδα είναι Αμερικανονατοϊκό προτεκτοράτο, η εθνική ασφάλεια σουρωτήρι από τη CIA και τη Μοσάντ, γιατί ακριβώς πενθούν;
• Η Συρία ισοπεδώθηκε και λεηλατήθηκε από τις ΗΠΑ και την ΕΕ που ήθελαν να ανατρέψουν μια μη φιλική προς αυτούς κυβέρνηση. Η Λιβύη πήγε αιώνες πίσω, αναβίωσαν τα σκλαβοπάζαρα, επειδή Γαλλία και ΗΠΑ θέλησαν να βάλουν χέρι στα πετρέλαιά της σκοτώνοντας τον Καντάφι. Η Ελλάδα συναίνεσε και υποστήριξε διευκολύνοντας τους Αμερικανονατοϊκούς ιμπεριαλιστές με τη χρήση της βάσης της Σούδας. Γιατί πενθεί για τα αποτελέσματα της πολιτικής της;

Η υποκρισία και τα κροκοδείλια δάκρυα της Ν.Δ και της Ε.Ε και η προσπάθεια τους να ρίξουν το φταίξιμο για το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου στους διακινητές των μεταναστών, δεν μπορούν να κρύψουν τις διαχρονικές τους ευθύνες.
Το νέο πολύνεκρο ναυάγιο μεταναστών ανοιχτά της Πύλου, είναι αποτέλεσμα της Ε.Ε – φρούριο, των Κανονισμών του Δουβλίνου και όλων των αντιπροσφυγικών συμφωνιών. Είναι η πολιτική των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων της Ελλάδας, όπως και της Τουρκίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, που έχουν συναινέσει σε αυτές τις πολιτικές της ΕΕ και τις εφαρμόζουν με υπέρμετρο ζήλο.
Αυτή η πολιτική οδηγεί χιλιάδες ξεριζωμένους να πνίγονται στα βάθη της Μεσογείου στην προσπάθεια τους να ζήσουν μια καλύτερη ζωή, μακριά από τους πολέμους και την φτώχεια.
Ως εδώ:
Καλούμε τον λαό και τη νεολαία, να αντιπαλέψουμε αυτή την βάρβαρη κατάσταση. Να δυναμώσουμε τον αγώνα για την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ.
Να καταργηθεί το άδικο πλαίσιο καταστολής και να διεκδικήσουμε ουσιαστικά μέτρα για την προστασία των μεταναστών και προσφύγων.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους ξεριζωμένους και διεκδικούμε την ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων τους στο άσυλο, στις χώρες προορισμού τους.
Καλούμε σήμερα 15/6 στις 19:30 στη συγκέντρωση στο δικαστικό μέγαρο καθώς και στην συγκέντρωση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, την Παρασκευή 16 Ιούνη, στις 19:30 στην κεντρική πλατεία για να βροντοφωνάξουμε.
• Δεν θα συμβιβαστούμε με τη βαρβαρότητα.
• Οι ζωές των προσφύγων μετράνε !
• Όχι στην Ευρώπη – Φρούριο!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ