ΝΕΚΡΗ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΩ Η 27 ΧΡΟΝΗ ΠΟΛΩΝΗ – Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΑΣΦΥΚΤΙΚΟΣ

Νεκρή σε καλαμιές σε περιοχή με αλυκές, βρέθηκε η 27χρονη κοπέλα από την Πολωνία, που είχε εξαφανιστεί την περασμένη Δευτέρα. Την κοπέλα βρήκε εθελόντρια που συμμετείχε στις έρευνες. Η περιοχή αυτή είναι πολύ κοντά στο σπίτι 32χρονου συλληφθέντος για την υπόθεση, ανάμεσα στο Τιγκάκι και το Μαρμάρι.

Όπως έγινε γνωστό, το πτώμα της κοπέλας βρέθηκε τυλιγμένο με σεντόνι, και όχι σε σακούλα, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. Το σεντόνι θα εξεταστεί από τις αρχές για γενετικό υλικό και δακτυλικά αποτυπώματα, ενώ σε πλήρη εξέλιξη είναι η έρευνα για το ποιος ή ποιοι είναι οι δολοφόνοι. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο θάνατος της κοπέλας ήταν ασφυκτικός καθώς δεν διαπιστώθηκε να φέρει άλλα τραύματα εκ πρώτης όψεως. Είναι αδιευκρίνιστο αν στραγγαλίστηκε από τα χέρια του δράστη ή αν ο ασφυκτικός θάνατος προήλθε με χρήση κάποιου αντικειμένου.

Στις έρευνες συμμετείχε και η μητέρα της κοπέλας, η οποία είχε φτάσει στο νησί με ομάδα ντετέκτιβ, και σύμφωνα με τη δημοσιογράφο του τοπικού ραδιοσταθμού, Ράδιο Πρώτο της Κω, Σάντυ Λαδικού, έσκαβε ακόμη και με τα χέρια της για να βρει την κόρη της.

Η Αναστάζια, εργαζόμενη σε ξενοδοχείο της Κω, αναζητείτο περίπου μία εβδομάδα ενώ έχει συλληφθεί για την υπόθεση ένας 32χρονος από το Μπανγκλαντές, που ήταν ο τελευταίος που τη συνάντησε.

Το πτώμα της 27χρονης αναγνωρίστηκε από αστυνομικούς και μένει η τυπική διαδικασία να αναγνωριστεί και από τους οικείους της, τη μητέρα και τον σύντροφό της.

Υπενθυμίζεται ότι η 27χρονη Αναστάζια Ρουμπίνσκα, εξαφανίστηκε το βράδυ της Δευτέρας. Η εξαφάνισή της κοπέλας δηλώθηκε την Τρίτη από τον σύντροφό της, ο οποίος είπε στην αστυνομία, ότι η 27χρονη επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του το βράδυ της Δευτέρας και του είπε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Λίγο αργότερα του έστειλε την ακριβή τοποθεσία όπου βρισκόταν προκειμένου να πάει να την πάρει. Όταν πήγε στο σημείο δεν βρήκε κανέναν και το κινητό της κοπέλας ήταν απενεργοποιημένο. Στη συνέχεια προέβη στη δήλωση εξαφάνισης.

Για την 27χρονη Αναστάζια Ρουμπίνσκα έχει εκδοθεί και Missing Alert, ενώ από τις κάμερες που έχουν εξετάσει οι Αρχές επιβεβαιώνεται ότι ο σύντροφός της πήγε στο σημείο και την ψάχνει αλλά εκείνη είναι άφαντη. Αυτό που δεν επιβεβαιώνεται είναι οι ισχυρισμοί του συλληφθέντος, ο οποίος στην κατάθεσή του φέρεται να είπε ότι συνάντησε την κοπέλα και στη συνέχεια την άφησε σε σημείο που του υπέδειξε εκείνη προκειμένου να την παραλάβει ο σύντροφός της.

Σημάδια πάλης

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει αμυχές και σημάδια πάλης στο σώμα του συγκάτοικου του 32χρονου συλληφθέντα από το Μπανγκλαντές.

Η Αστυνομία έχει λάβει δείγματα DNA από τον συλληφθέντα και τον συγκάτοικό του, από το σπίτι τους και από το διαμέρισμα της κοπέλας και του συντρόφου της στο ξενοδοχείο, ενώ έχει ζητηθεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για τα στίγματα της κινητής τηλεφωνίας.

Το κινητό τηλέφωνο

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια στην Αθήνα βρίσκονται από το πρωί της Κυριακής το κινητό τηλέφωνο της 27χρονης κοπέλας και προσωπικά αντικείμενα του 32χρονου από το Μπανγκλαντές, που είναι ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο συναντήθηκε πριν εξαφανιστεί.

Το τηλέφωνό της 27χρονης κοπέλας από την Πολωνία, βρέθηκε το Σάββατο σε κτίριο σε εγκαταλειμμένο στρατόπεδο στον δρόμο που συνδέει το Μαρμάρι με το Τιγκάκι, κοντά στο σπίτι του 32χρονου και όπως πλέον αποδεικνύεται κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα της. Η περιοχή αυτή είναι το σημείο όπου είχαν επικεντρωθεί οι έρευνες των αρχών, με drone και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, ενώ οι αρχές προσανατολίζονταν στο ενδεχόμενο να πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Υπενθυμίζεται ότι ο 32χρονος, που έχει συλληφθεί με την κατηγορία της αρπαγής, θα απολογηθεί τη Δευτέρα στην ανακρίτρια. Στο σώμα του έχουν βρεθεί ίχνη πάλης και στο σπίτι του τρίχες από ξανθά μαλλιά, αλλά και μια μπλούζα με μία κηλίδα αίματος. Έχει ληφθεί δείγμα DNA τόσο από τον 32χρονο, όσο και από άτομα της παρέας του. Επίσης, βρέθηκε αεροπορικό εισιτήριο, με το οποίο ο 32χρονος σκόπευε να εγκαταλείψει την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο kosnews24.gr, στην Κω έχει επίσης φτάσει κλιμάκιο του τμήματος ανθρωποκτονιών από την Αθήνα για να συνδράμει στις έρευνες.

efsyn.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ