Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΑΠΟ ΕΚΣΚΑΦΕΣ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ, ΚΑΤΑΔΑΦΙΣΕΙΣ, ΜΠΑΖΑ

Δείτε τί αναφέρει σχετική ανακοίνωση

Για τα όσα ισχύουν και οι οδηγίες για τη ορθή διαχείριση αποβλήτων από εκσκαφές, κατασκευές, κατεδαφίσεις και μπάζα, ενημερώνει εκ νέου η Διεύθυνση Δ/νση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων και ειδικότερα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Θ. Καφφές.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Αγαπητοί δημότες,

Λόγω των συνεχιζόμενων προγραμμάτων για ανακαινίσεις και εργασίες οικοδομικού τύπου, απόβλητα τύπου Α.Ε.Κ.Κ., δηλαδή μπάζα, εμφανίζονται συχνά σε κοινόχρηστους χώρους με πιθανούς κινδύνους τραυματισμού ατόμων ή και υλικών ζημιών σε ιδιωτική περιουσία.
Το συγκεκριμένο είδος αποβλήτων απαγορεύεται να πετιέται μέσα στους κάδους του Δήμου, ούτε φυσικά σε ανοιχτούς χώρους γύρω από κατοικημένες περιοχές ή οπουδήποτε αλλού στο περιβάλλον.

Για να απορρίψετε μικρή ποσότητα μπάζων, επικοινωνείτε οπωσδήποτε με την Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης στο τηλ: 2410-680200, από 07.00 έως 15.00 και ακολουθείτε τις οδηγίες που θα σας δοθούν.

Τοποθετείτε τα μπάζα σε γερά σακουλάκια όχι ξεχειλισμένα, βάρους μικρότερου των 25 κιλών έκαστο και τα αφήνετε τα δίπλα στους κάδους απορριμμάτων έτσι ώστε να μην εμποδίζουν τη διέλευση πεζών και οχημάτων.

Προσοχή! Ο Δήμος, σύμφωνα με τον Κανονισμό Καθαριότητας, συλλέγει έως 10-15 τέτοια σακουλάκια.
Για τη διαχείριση μεγάλων ποσοτήτων θα χρειαστεί να νοικιάσετε μεταλλικό κάδο από ιδιώτες επαγγελματίες για να απομακρύνετε τα μπάζα από το χώρο σας.

Μπορείτε να κάνετε το αίτημα αποκομιδής ή να δηλώσετε την ύπαρξη ποσότητας ΑΕΚΚ που βρίσκονται εκτεθειμένα σε κοινόχρηστους χώρους είτε μέσω της δωρεάν εφαρμογής Novoville για έξυπνα κινητά τηλέφωνα (mobile app για iPhone & Android), είτε μέσω του Novoville WebApp στην ιστοσελίδα του Δήμου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ