ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΠΕΡΙ ΙΣΧΥΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΤΑ ΗΧΗΡΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

ΓΡΑΦΕΙ Η Ζωή Ακριβούλη, οικονομολόγος, υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. στο νομό Λάρισας

Εκλογές σε 2+1 ημέρες και το αφήγημα περί ισχυρής Ελλάδας εμφανίζει ήδη ρωγμές. Μια σειρά παραδοχών και γεγονότων τις τελευταίες ημέρες καταρρίπτουν το αφήγημα περί ισχυρής Ελλάδας, προκοπής και προόδου που προώθησε με αποτελεσματικό επικοινωνιακά τρόπο ο πρόεδρος και τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ έχοντας δυστυχώς τη στήριξη και όχι τον έλεγχο, ως όφειλαν, των καλοταϊσμένων κεντρικών Μέσων Ενημέρωσης.

Πρόκειται για ηχηρά και απανωτά χαστούκια στο καθεστώς Μητσοτάκη που όμως κρύφτηκαν επιμελώς από τα ΜΜΕ αφού όσο και αν προσπάθησαν στις διάφορες συζητήσεις τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μόνα τους πει της ουσίας, αφού η υπόλοιπη αντιπολίτευση περί άλλων τύρβαζε, δεν έφτασαν στους πολίτες.

Χαστούκι πρώτο:

Η απόφαση του ευρωκοινοβουλίου για τις υποκλοπές που δυστυχώς έδειξε ότι στη χώρα μας υπάρχει σοβαρό έλλειμμα δημοκρατίας, υποδεικνύοντας σειρά μέτρων που θα πρέπει να ληφθούν για να επουλωθούν οι πληγές και να θωρακιστεί από μελλοντικές κακόβουλες ενέργειες και άλλων πολιτικών η δημοκρατία μας.

Χαστούκι δεύτερο:

Ο πρόεδρος της ΝΔ έχοντας επενδύσει και σ’ αυτές τις εκλογές εθνικιστικό παραλήρημα όπως είχε κάνει και το 2019 όταν εμφανιζόταν ως μακεδονομάχος, ανέδειξε με τρόπο πρωτοφανή, επικίνδυνο και τελικά αντεθνικό, θέματα που αφορούν τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης επιχειρώντας να κερδίσει το ακροδεξιό ακροατήριο στην προσπάθειά του να υπονομεύσει τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και τον Αλέξη Τσίπρα. Βέβαια στο τέλος έπεσε ο ίδιος μέσα στο λάκκο που είχε ετοιμάσει, αφού αναγκάστηκε να αποπέμψει υποψήφιο βουλευτή του κόμματός του ο οποίος κατηγορήθηκε ότι βρισκόταν σε στενή σχέση με το τουρκικό προξενείο.

Χαστούκι τρίτο:

Έχοντας επιδιώξει και πετύχει, όλο το διάστημα της προεκλογικής περιόδου για την εκλογική μάχη της 21ης Μαΐου και τη νέα της 25ης Ιουνίου να διαγραφεί από το λεξιλόγιο όλων των ΜΜΕ η φράση «έγκλημα των Τεμπών» και να μη γίνει καμία συζήτηση για αυτό, το καθεστώς Μητσοτάκη είδε λίγες μόλις ημέρες πριν τις εκλογές να βλέπει το φως της δημοσιότητα από υγιή μερίδα ΜΜΕ και δημοσιογράφων το πόρισμα των δικαστικών εμπειρογνωμόνων που καταρρίπτει όλο το αφήγημα της προηγούμενης κυβέρνησης αναδεικνύοντας ευθύνες και παραλείψεις στους κυβερνώντες που συνεχώς και με ψέματα επιχείρησαν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη.

Χαστούκι τέταρτο:

Το τραγικό πολύνεκρο ναυάγιο με τα εκατοντάδες θύματα ήταν η αφορμή να αναδειχτεί η πολύ καλά κρυμμένη λανθασμένη και πολλές φορές στα όρια της διεθνούς νομιμότητας μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη καθώς είδαμε το σύνολο σχεδόν των διεθνών μέσων ενημέρωσης να ξιφουλκούν εναντίον της.

Χαστούκι πέμπτο:

Εκ των έσω: ο προαλειφόμενος για νέος υπουργός Οικονομικών κ. Σκυλακάκης σε τηλεοπτική του εμφάνιση ξεκαθάρισε ότι όλα όσα λέγονται από τον κ. Μητσοτάκη περί αυξήσεων σε μισθούς και συντάξεις δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα σταθερότητας που έστειλε προς έγκριση στην Κομισιόν η κυβέρνηση και ως εκ τούτου οι υποσχέσεις παραπέμπονται στις ελληνικές καλένδες. Το χαστούκι το έκανε ακόμη πιο ισχυρό ο εκπρόσωπος Τύπου κ. Σκέρτσος ο οποίος αν και επιχείρησε να θολώσει τα πράγματα το μόνο που κατάφερε είναι να κάνει ακόμη πιο ισχυρή την τοποθέτηση Σκυλακάκη.

Φυσικά τα παραπάνω δεν είναι τα μοναδικά χαστούκια στο καθεστώς Μητσοτάκη. Είναι όμως και τα πιο ηχηρά των τελευταίων ημερών.

Και φυσικά θα πρέπει να κάνουν όλους και όλες α αναλογιστούμε πώς θα είναι η επόμενη ημέρα των εκλογών, όταν υπάρξουν και άλλες δομικές παρεμβάσεις στην Παιδεία και την Υγεία, την περαιτέρω φορολόγηση των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων προς όφελος της οικονομικής ελιτ και των (ήδη) καλοταϊσμένων ΜΜΕ τα οποία μόλις λίγες ημέρες προ των εκλογών η κυβέρνηση Μητσοτάκη φρόντισε να ενισχύσει με επιπλέον 9 εκ. €.

Υπάρχει εναλλακτική πρόταση και επιλογή για να αποτραπεί το σχέδιο Μητσοτάκη. Είναι η αποφασιστική ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ώστε να μπει φρένο στη δημιουργία ενός ανεξέλεγκτου καθεστώτος που παρά τα χαστούκια εμφανίζεται ανθεκτικό.

Η επόμενη ημέρα είναι στο χέρι όλων μας να τη διαμορφώσουμε, αρκεί να κατανοήσουμε ότι μετά την απομάκρυνση από την κάλπη κανέναν λάθος δεν αναγνωρίζεται. Και να επιλέξουμε ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για δίκαιη κοινωνία και ευημερία για όλους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ