ΤΑ MEDIA, ΤΑ PASS, Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΤΑ ΜΟΡΦΩΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΨΗΦΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Γιάννης Παιδής

Λευκή επιταγή στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη ΝΔ έδωσε χθες ο ελληνικός λαός, ελέω μέσων ενημέρωσης που αγιοποίησαν τον κ. Μητσοτάκη κρύβοντας σχολαστικά κάθε κακοτοπιά, σφάλμα, αστοχία, αντιδημοκρατική συμπεριφορά του ίδιου και της κυβέρνησής του, αλλά και ελέω των πάσης φύσης επιδομάτων που εκμαύλισαν συνειδήσεις ακόμη και πολλών υγιώς σκεπτόμενων ανθρώπων, που αν και έχαναν από τη μία τσέπη 10, πανηγύριζαν επειδή έπαιρναν 1 ή 2 στην άλλη.

Έτσι όπως έλεγε και χθες το βράδυ ο αναβαθμισμένος σήμερα στο νέο κυβερνητικό σχήμα, Μ. Βορίδης, στην κοινωνία είναι όλα καλά και τίποτα δεν έχει σχέση με τη μαύρη εικόνα που επιχείρησαν να περάσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, γιατί όταν υπάρχει πρόβλημα αυτό “αποτυπώνεται στο εκλογικό αποτέλεσμα”.

Δηλαδή δεν υπάρχει ακρίβεια, καλώς υπάρχει ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα και η ρήτρα αναπροσαρμογής στο ρεύμα, δεν υπήρξαν κυβερνητικά λάθη που οδήγησαν στο έγκλημα των Τεμπών, τα νοσοκομεία λειτουργούν ρολόι, η διαχείριση της πανδημίας έγινε με τον καλύτερο τρόπο, τα σχολεία πετάνε με την αξιολόγηση και τους επιθεωρητές της Κεραμέως, οι φτωχοί μαθητές θέλουν τη βάση του 10 που αν δεν την πιάσουν θα μπορούν να πάνε σε καλά και ακριβά ιδιωτικά πανεπιστήμια, οι παρακολουθήσεις αναβάθμισαν και δεν υποβάθμισαν τη δημοκρατία μας, άσχετα αν η χώρα μας βρίσκεται στα Τάρταρα, ανεργία δεν υπάρχει, η ανάπτυξη έχει αγγίζει και τον τελευταίο Έλληνα, η αξιοκρατία βασιλεύει παντού, διαφθορά δεν υπάρχει και πάει λέγοντας. Και όλα αυτά ισχύουν όπως είπε χθες ο κ. Βορίδης, αλλά και άλλοι πρωτοκλασσάτοι της ΝΔ, αφού ο λαός μίλησε και έδωσε στον κ. Μητσοτάκη και στο κόμμα ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό του 2019.

Την ίδια ώρα κάτω από την ασφυκτική πίεση των καναλαρχών που καλοταΐστηκαν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν αυτή τη νέα μιντιακή πραγματικότητα, έπεφταν στο ένα λάθος μετά το άλλο, επέμεναν στην πολυφωνία έκφρασης θέσεων και απόψεων που έδινε την εικόνα Βαβυλωνίας, δεν μπόρεσαν να εξηγήσουν πειστικά τους λόγους που έκαναν το όχι του δημοψηφίσματος ναι και εφάρμοσαν μνημόνιο, δεν παρουσίασαν τα όσα θετικά έκαναν στην κυβερνητική θητεία και δεν αντιπαρατέθηκαν στην κυρίαρχη αντίληψη “όλοι ίδιοι είστε” που πέρασε μέσα από τα ΜΜΕ για να ξεγλιστρήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη από τα κραυγαλέα λάθη της, και η οποία αντίληψη οδήγησε στη γιγάντωση πολιτικών μορφωμάτων της άκρας δεξιάς που τελικά κατάφεραν να βρεθούν στη Βουλή.

Και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. πελαγοδρομούσε προεκλογικά η μεγάλη απώλεια δυνάμεων που καταγράφηκε στις κάλπες του Μαΐου και του Ιουνίου, δεν ευνόησε τα κόμματα του κέντρου και της Αριστεράς αφού από τις σχεδόν 13 μονάδες που έχασε το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα μόλις 3 μονάδες κέρδισε το ΠΑΣΟΚ, και άλλες 2 το ΚΚΕ, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και τη συρρίκνωση της δύναμης του ΜΕΡΑ 25, ο πρόεδρος του οποίου, Γιάνης Βαρουφάκης, έχοντας απέναντί του «δημοσιογράφους» σε διατεταγμένη υπηρεσία, καταλοιδορήθηκε και χλευάστηκε με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί στην κοινή γνώμη μία αρνητική και φυσικά λανθασμένη εντύπωση για έναν επιστήμονα παγκόσμιου βεληνεκούς.

Και είναι να απορεί κανείς που το ΠΑΣΟΚ βγήκε να πανηγυρίσει για την αύξηση των ποσοστών του προαναγγέλλοντας υπεύθυνη(;) αντιπολίτευση με στόχο να γίνει αυτό το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε επόμενες ή μεθεπόμενες εκλογές. Μάλλον φαίνεται ότι η ηγετική ομάδα του μάλλον δεν κατάλαβε ότι οι ψηφοφόροι του έχουν αποκτήσει πλέον στενή σχέση με το κόμμα της ΝΔ και δεν το έχουν σε τίποτα να μετακινηθούν προς τα δεξιά, όπως έγινε και στις φετινές εκλογές, αφού είναι βέβαιο ότι αρκετοί ψηφοφόροι που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ το 2019 φέτος ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, και την ίδια ώρα αρκετοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ το 2019 φέτος  ψήφισαν ΝΔ, ή ακόμη και ακραία μορφώματα.

Πάντως το ίδιο αδιανόητη είναι και η ικανοποίηση του ΚΚΕ από το εκλογικό αποτέλεσμα όταν το κόμμα των αγώνων που βρίσκεται μέσα στην κοινωνία αναδεικνύοντας όλα αυτά τα χρόνια σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία, σε μία κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ και όλης της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, το μόνο που κατάφερε είναι να κερδίσει ένα μικρό ποσοστό της τάξης του 2% σε σχέση με το 2019.

Δυστυχώς ούτε στο ΚΚΕ κατάλαβαν ή δεν θέλουν να καταλάβουν, την τεράστια στροφή προς τα δεξιά του εκλογικού σώματος όταν για πρώτη φορά μετά το 1974 οι προοδευτικές δυνάμεις είναι μειοψηφία και μάλλον αποφεύγουν να πάρουν πρωτοβουλίες για να σταματήσει αυτή η συρρίκνωση.

Δυστυχώς μέσα σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα ήλθαν να προστεθούν στο ελληνικό κοινοβούλιο δύο ακροδεξιά κόμματα το ένα μάλιστα σε ανοικτή γραμμή με τον νεοναζί Κασιδιάρη, και το άλλο με αναφορά σε ότι πιο συντηρητικό και φανατικό στο χώρο της εκκλησίας, που με τις θέσεις και τις απόψεις τους προτείνουν επικίνδυνη οπισθοδρόμηση για την ήδη συντηρητική ελληνική κοινωνία, που πιο εύκολα ακούει πατριδοκάπηλους, μισαλλόδοξους, ξενοφοβικούς και χριστομάχους παρά προτάσεις που θα τη φέρουν σε δρόμους προόδου και ευημερίας.

Και φυσικά το κερασάκι στην τούρτα είναι το απολίτικο  «γεμάτο αγάπη» κόμμα της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου που από το στόμα της δεν βγήκε ούτε μία πρόταση για το πώς θα βγάλει την Ελλάδα και την ελληνική κοινωνία από τα τεράστια σημερινά της αδιέξοδα.

Αλλά έτσι αποφάσισε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός που πλέον έχει απομακρυνθεί από το ταμείο (κάλπη) και κανένα λάθος του δεν αναγνωρίζεται.

Την ίδια ώρα είναι χρέος των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου να ορθώσουν ουσιαστικό, πραγματικό προοδευτικό λόγο που θα συγκινήσει και θα πείσει την κοινωνία, η οποία είναι βέβαιο ότι έχει μπει και θα παραμείνει για πολύ σε χειμέρια νάρκη αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ