ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΤΩΝ ΑΔΗΚ ΓΙΑ ΜΗΝΥΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ Δ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Δείτε την ανακοίνωση που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από τα μέλη του συμβουλίου

Κατά πλειοψηφία απόφαση έκδοσης ανακοίνωσης – καταγγελίας για την ενέργεια συνδικαλιστή των ΑΔΗΚ που υπέβαλε μήνυση κατά του μέλους του δ.σ. Δημήτρη Παπαδάπουλου πήραν χθες τα μέλη του δ.σ. της ΕΛΜΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες του paidis.com υπέρ της έκδοσης καταγγελίας τάχθηκαν οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, των Παρεμβάσεων και της ΑΣΕ, ενώ το μέλος του δ.σ. που ανήκει στις ΣΥΝΕΚ ψήφισε λευκό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Συναδέλφισσες –οι,
Πριν από μερικούς μήνες (22/11/22) το ΔΣ της ΕΛΜΕ κατήγγειλε με ανακοίνωσή του την επίθεση που δέχτηκε όπως κατήγγειλε η ίδια και ο Πανελλήνιος συνδικαλιστικός Σύλλογος στον οποίο ανήκει, συναδέλφισσα διοικητική υπάλληλος εργαζόμενη στη ΔΔΕ, από συνδικαλιστή των ΑΔΗΚ.

Θεωρήσαμε και συνεχίζουμε να θεωρούμε καταδικαστέα την καταγγελλόμενη ενέργεια του συναδέλφου των ΑΔΗΚ και όπως συγκεκριμένα αναφέραμε στην ανακοίνωσή μας:

«Είναι αυτονόητο ότι ως Σωματείο καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες ενέργειες. Με δεδομένο ότι ο καταγγελλόμενος είναι μέλος της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας, ζητούμε την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων οργάνων για τη διαλεύκανση του καταγγελλόμενου περιστατικού και σε περίπτωση επιβεβαίωσής του την απόδοση των νόμιμων ευθυνών, προκειμένου να μην υπάρξει στο μέλλον ανάλογη συμπεριφορά.»

Ο εν λόγω συνάδελφος που προέβη όπως καταγγέλθηκε στην βίαιη απώθηση της συναδέλφου, αντί να ζητήσει συγγνώμη και να αποδεχτεί τις όποιες συνέπειες της πράξης του, έφτασε στο θρασύτατο σημείο να μηνύσει τον Παπαδόπουλο Δημήτρη, μέλος του ΔΣ μας γιατί ενημέρωσε τον κλάδο και ευχήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «περαστικά» στη συναδέλφισσα που δέχτηκε την επίθεση και διακομίστηκε στο νοσοκομείο μετά το συμβάν!

Μας προκαλεί έκπληξη και αγανάκτηση η κίνηση αυτή του συνδικαλιστή των ΑΔΗΚ που στόχο έχει από τη μια να εμφανίσει τον εαυτό του ως θύμα συκοφαντίας (όταν μάλιστα, υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες του καταγγελλόμενου περιστατικού) και από την άλλη να φιμώσει τον συνάδελφο και κατ’ επέκταση ολόκληρο το ΔΣ του σωματείου.

Ενημερώνουμε τον εν λόγω κύριο ,αλλά και κάθε επίδοξο διώκτη της ελεύθερης έκφρασης του συνδικαλιστικού λόγου, ότι θα στηρίξουμε τον συνάδελφο Παπαδόπουλο Δημήτρη με κάθε νόμιμο τρόπο και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να φιμώσει το σωματείο. Η αλήθεια και η αλληλεγγύη δεν ποινικοποιούνται, αποτελούν βασικά στοιχεία της συνδικαλιστικής δράσης. Καλούμε τη Δικαιοσύνη να σεβαστεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δημοκρατικό δικαίωμα του συνδικαλισμού και να ασχοληθεί με την ουσία της υπόθεσης που δεν είναι άλλη από την επίθεση που δέχτηκε, όπως καταγγέλλει η ίδια και επιβεβαιώνουν αυτόπτες μάρτυρες, η υπάλληλος της ΔΔΕ Λάρισας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ