ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΆΡΧΟΝΤΕΣ ΔΙΑΛΕΞΤΕ: Ή ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ Ή ΜΕ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Τυρνάβου για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της ALPHA BANK

Η Δημοτική Αρχή της Νέας Δημοκρατίας αρχίζει να χύνει κροκοδείλια δάκρυα, για το κλείσιμο του καταστήματος της Alpha Bank στον Τύρναβο. Η υποκρισία της δεν έχει τελειωμό, αλλά που θα πάει… έρχονται οι δημοτικές εκλογές και η Λαϊκή Συσπείρωση Τυρνάβου είναι εδώ, δυναμικά.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης εκφράζουν την αντίθεσή τους στο συνεχιζόμενο κλείσιμο μιας σειράς καταστημάτων των τραπεζικών ομίλων, κυρίως σε μικρές πόλεις και κωμοπόλεις όπως είναι ο Τύρναβος και Αμπελώνας. Σκοπός τους η αύξηση των κερδών τους, μετά και από τις γενναίες ανακεφαλαιοποιήσεις που τους παρείχαν τα προηγούμενα χρόνια με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων, όλες οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ΝΔ.

Το κλείσιμο τραπεζικών καταστημάτων, έχει ως συνέπειες:

α)Την αύξηση των δυσκολιών πρόσβασης των ανθρώπων της υπαίθρου (μικροί αγρότες, επαγγελματίες, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι) σε τραπεζικές υπηρεσίες, τόσο αναγκαίες για συναλλασσόμενους που κατά κανόνα στερούνται ψηφιακών δεξιοτήτων, εξαναγκάζονται να μετακινούνται για τις υποχρεώσεις τους στα αστικά κέντρα, με πρόσθετη επιβάρυνση σε έξοδα και χρόνο.

β) Την ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των απολύσεων υπαλλήλων από τραπεζικά καταστήματα που έκλεισαν ή ετοιμάζονται να κλείσουν οι τραπεζίτες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Τυρνάβου, αξιώνει από τις διοικήσεις των τραπεζών και την κυβέρνηση, να σταματήσουν το κλείσιμο καταστημάτων και να επαναλειτουργήσουν αυτά που έκλεισαν.

Να μη γίνει καμία απόλυση τραπεζοϋπαλλήλου.

Να σταματήσει η εντατικοποίηση της εργασίας και των ανατροπών των εργασιακών δικαιωμάτων τους.

Οι εργαζόμενοι, οι μικροί αγρότες και επαγγελματίες του Δήμου μας, με τον οργανωμένο, μαζικό αγώνα τους, μπορούν να τα καταφέρουν και τον έχουν δοκιμάσει και το πέτυχαν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ