ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ 1ου ΣΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Στην ωραία αίθουσα εκδηλώσεων της φιλόξενης ΔΕΥΑΛ έλαβε χώρα η «Ημερίδα Ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης» του Σχολείου μας την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023. Φέτος, μάλιστα, η Ημερίδα αυτή υπήρξε ιδιαίτερη, καθώς συμπληρώνονται 20 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς του 1ου ΣΔΕ Λάρισας.

Η λήξη ενός διδακτικού έτους, πέρα από την έναρξη των πολυαναμενόμενων διακοπών, σηματοδοτεί την επιβράβευση των κόπων και των προσπαθειών που κατέβαλαν οι εκπαιδευόμενοι κατά την διάρκεια των μαθημάτων, αλλά αποτελεί και μία ευκαιρία ανασκόπησης και ανάδειξης της ποικίλης εκπαιδευτικής δουλειάς η οποία έλαβε χώρα στο σχολείο.

Η εκδήλωση αυτή, που ο βασικός της χαρακτήρας είναι να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία στην Εκπαίδευση Δεύτερης Ευκαιρίας, χαιρετίστηκε από τον Αντιδήμαρχο Διοίκησης, Παιδείας & Διά Βίου Μάθησης κ. Δημήτρη Δεληγιάννη, τη διευθύντρια ΔΥΠΑ Θεσσαλίας Όλγα Τσιούρβα, το Διευθυντή του 2ου ΣΔΕ Λάρισας κ. Γιώργο Τράντα και τον σύμβουλο εκπαίδευσης φιλολόγων Ν. Καρδίτσας κ. Κων/νο Οικονόμου. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν διεξοδικά τα 3 πρότζεκτ που υλοποιήθηκαν φέτος

Η αρχή έγινε με ένα «Ψηφιακό ταξίδι στην Ευρώπη», κατά το οποίο η υπεύθυνη ομάδα, με την καθοδήγηση της υποδιευθύντριας Ναυσικάς Τεγούση και της Εύης Μπανταβάνου μας ξενάγησε, με πολύ ελκυστικό και ενδιαφέροντα τρόπο, στην Ιταλία, την Ολλανδία και την Γαλλία, ποικίλα αξιοθέατα των οποίων, όπως τα είδαμε και τα πληροφορηθήκαμε στο ωραίο τους βίντεο, μας δημιούργησαν την επιθυμία να επισκεφθούμε τις χώρες αυτές.

Στη συνέχεια, από το εξωτερικό επιστρέψαμε στην ωραία μας πόλη, για την οποία μάθαμε πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες, δοσμένες με τρόπο ελκυστικό, παρακολουθώντας το βίντεο «Οι θησαυροί της πόλης μου», προσεκτικά συγκροτημένη δημιουργία της δεύτερης ομάδας εκπαιδευομένων μας, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κ.κ. Βασιλείου Μπουζούκη και Ιωάννας Λειβαδίτου.

Στο τρίτο και τελευταίο Σχέδιο Δράσης, με θέμα «Σεργιάνι στην μουσική μας παράδοση» και υπεύθυνους καθηγητές του κ.κ. Χρήστο Καλαντζή και Νικόλαο Κυριακού, είδαμε τους εκπαιδευομένους να διοργανώνουν την σχολική εορτή της 25ης Μαρτίου, να ξεναγούνται στο FabricStudio της Λάρισας και να παίρνουν συνέντευξη από τον κ. Θανάση Καλούση, συντοπίτη μας μουσικό και τραγουδιστή δημοτικών τραγουδιών.

Στο τέλος, η αίθουσα εκδηλώσεων αντιλάλησε από δημοτική μουσική και τραγούδια, τα οποία χόρεψε η συγκεκριμένη ομάδα των εκπαιδευομένων μας, υπό τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα των παρισταμένων. Μάλιστα, οι γυναίκες της ομάδας, φόρεσαν παραδοσιακές στολές, τις οποίες ευγενώς προσέφεραν για την περίσταση ο εκ Βόλου χοροδιδάσκαλος κ. Γεώργιος Γεωργίου και η σύζυγός του κ. Μαρία Καλαντζή.

Μετά τις τρεις αυτές παρουσιάσεις, ο Διευθυντής του Σχολείου μας κ. Μαργαρίτης Ντούμος προέβη σε απολογισμό των δράσεων του λήγοντος διδακτικού έτους, 2022-2023, προβάλλοντας ένα πολύ ενδιαφέρον, σύντομο βίντεο με την ανασκόπηση της χρονιάς.

Και βέβαια, μετά από όλα αυτά, δεν ήταν δυνατόν παρά να λάβουν τον λόγο μαθητές, Β΄ και Α΄ επιπέδου, για να καταθέσουν την εμπειρία τους από την μαθητεία τους στο σχολείο, να ευχαριστήσουν καθηγητές και συμμαθητές, να αποχαιρετήσουν τελειοφοίτους. Ακολούθησε η στιγμή που όλοι οι εκπαιδευόμενοί μας περίμεναν ανυπόμονα, η απονομή των Αξιολογήσεων Α΄ Επιπέδου και των περιπόθητων Τίτλων Σπουδών Β΄ Επιπέδου.

Ευχόμαστε ολόψυχα κάθε καλό σε όλες και όλους: στις εκπαιδευόμενες και τους εκπαιδευόμενους, στις συναδέλφους καθηγήτριες και καθηγητές και σε όλους τους συμπολίτες μας, που μας υποστηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια με οποιοδήποτε τρόπο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ