ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΧΑΠΙ ΤΗΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ

Ερευνητές του Χάρβαρντ ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν ένα χημικό κοκτέιλ που, όπως λένε, μπορεί να αντιστρέψει τη γήρανση – ένα εύρημα που μπορεί να οδηγήσει στο επιδιωκώμενο χάπι που θα αποτελέσει την “Πηγή της Νεότητας”, όπως γράφει η New York Post.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, ο ερευνητής του Χάρβαρντ Ντέιβιντ Σινκλέρ μίλησε για τα ευρήματα, τα οποία δημοσιεύθηκαν στο τεύχος Ιουλίου του ιατρικού περιοδικού Aging, σε μια σειρά αναρτήσεων στο Twitter αυτή την εβδομάδα.

«Έχουμε δείξει προηγουμένως ότι η αντιστροφή της ηλικίας είναι δυνατή χρησιμοποιώντας γονιδιακή θεραπεία για να ενεργοποιήσουμε εμβρυϊκά γονίδια, ανέφερε στο πρώτο από τα συνολικά 17 tweet που χρειάστηκε για να εξηγήσει την έρευνα και τα ευρήματά της. Τα τιτιβίσματά του, έχουν συγκεντρώσει 1 εκατομμύριο προβολές. «Τώρα δείχνουμε ότι είναι εφικτό με χημικά κοκτέιλ, ένα βήμα προς την προσιτή αναζωογόνηση ολόκληρου του σώματος», έγραψε ο Σινκλέρ.

Οι επτά παράγοντες

Κάθε χημικό κοκτέιλ περιέχει πέντε έως επτά παράγοντες, πολλοί από τους οποίους είναι γνωστοί για τη θεραπεία άλλων σωματικών και ψυχικών διαταραχών. Συνταγογραφούμενα φάρμακα όπως το βαλπροϊκό οξύ, η τρανυλκυπρομίνη και η πραμιπεξόλη, για παράδειγμα, εμφανίζονται σε πολλά από τα κοκτέιλ και έχουν χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για τη θεραπεία επιληπτικών κρίσεων, κατάθλιψης και Πάρκινσον, αντίστοιχα.

Πούτιν: Η Ουκρανία δεν μπορεί να διασπάσει τις γραμμές μας
Ο καθηγητής γενετικής και συγγραφέας του βιβλίου “Lifespan” συνέχισε εξηγώντας ότι ο ίδιος και η ομάδα του στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ εργάστηκαν για πάνω από τρία χρόνια για να βρουν μόρια που μπορούν να συνδυαστούν για να αντιστρέψουν την κυτταρική γήρανση και να αναζωογονήσουν τα ανθρώπινα κύτταρα.
Μέσα από πειράματα σε ποντίκια και πιθήκους, κατάφεραν να εντοπίσουν έξι χημικά κοκτέιλ που μπορούν να “αντιστρέψουν” τα οπτικά σημάδια γήρανσης “σε λιγότερο από μία εβδομάδα”, είπε ο Σινκλέρ.

Οι μελέτες

«Μελέτες στο οπτικό νεύρο, στον εγκεφαλικό ιστό, στα νεφρά και στους μύες έδειξαν ελπιδοφόρα αποτελέσματα, με βελτιωμένη όραση και παράταση της διάρκειας ζωής σε ποντίκια και, πρόσφατα, τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, βελτιωμένη όραση σε πιθήκους», είπε.
Σημείωσε επίσης ότι προετοιμάζονται για κλινικές δοκιμές της θεραπείας σε ανθρώπους και αναγνώρισε ότι και άλλοι ερευνητές συμμετέχουν στον αγώνα “για να δείξουν ότι οι χημικές ουσίες μπορούν να αναζωογονήσουν τα κύτταρα όπως η γονιδιακή θεραπεία”.

enikos.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ