ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ: ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΑΝΟΜΗ

Η Διοίκηση του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού Ν. Λάρισας πραγματοποιεί σήμερα Παρασκευή 21 Ιούλη στις 11:00 π.μ παράσταση διαμαρτυρίας στην Επιθεώρηση Εργασίας απαιτώντας μέτρα προστασίας ειδικότερα για όλες αυτές τις μέρες που η θερμοκρασία θα χτυπήσει κόκκινο.

Κάθε χρόνο οι εργαζόμενοι του κλάδου μας, καλούμαστε να δουλέψουμε κάτω από ιδιαίτερα επικίνδυνες καιρικές συνθήκες. Λαμβάνοντας, λοιπόν, υπόψη την ιδιαίτερα επιβαρυμένη κατάσταση, πολλαπλασιάζεται η επικινδυνότητα, κυρίως για όσους δουλεύουμε στο δρόμο και σε χώρους όπου ο κλιματισμός – εξαερισμός είναι ανεπαρκής έως και ανύπαρκτος.

Απαιτούμε :

• Κανένας εργαζόμενος να μη βγει για διανομή, όταν το θερμόμετρο ξεπεράσει τους 38 βαθμούς Κελσίου.

• Να γίνουν άμεσα έλεγχοι από το ΣΕΠΕ στους χώρους δουλειάς

• Να απαγορευτεί η διανομή από 38 βαθμούς και άνω στον καύσωνα.

• Πλήρης αποχή από την εργασία, όταν επικρατούν συνθήκες καύσωνα, των εργαζομένων που εντάσσονται σε ομάδες υψηλού κινδύνου (καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς, διαβητικοί, νεφροπαθείς, εγκυμονούσες κ.λπ.). Πλήρης καταβολή του ημερομισθίου.

• Να μη χαθεί μεροκάματο ή ημέρα άδειας.

• Να διασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα της υγείας και της ασφάλειας με ευθύνη της εργοδοσίας. Να υπάρχει κλιματιζόμενος χώρος και συχνά διαλείμματα για τους εργαζόμενους στις κουζίνες.

Είμαστε σε επιφυλακή για να προστατέψουμε την υγεία όλων των εργαζομένων του κλάδου και να διασφαλίσουμε ότι δεν θα βρεθεί κανένας εκτεθειμένος στην εργοδοτική και κρατική αυθαιρεσία. Όποιος εργαζόμενος εξαναγκάζεται να δουλέψει κάτω από αυτές τις συνθήκες έρχεται άμεσα σε επαφή με το Συνδικάτο.

Τηλέφωνα επικοινωνίας : 6979014163 – 6988575713

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ