ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΕ ΤΗΝ «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ » Η ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΡΑΒΑΝΑ

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος Λάρισας με την Συμπαράταξη Λαρισαίων και τον δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη, κατέρχεται στις εκλογές του Οκτωβρίου, η δικηγόρος και πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας Ιωάννα Καραβάνα.

Με έντονη κοινωνική δράση και αφοσιωμένη στα ζητήματα των καρκινοπαθών, συμμετέχει για πρώτη φορά στις δημοτικές εκλογές ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη «Συμπαράταξη Λαρισαίων» και το Δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη, στο πρόσωπο του οποίου, όπως λέει η ίδια, «αναγνωρίζει έναν άνθρωπο που παλεύει καθημερινά για μια λύση στο κάθε πρόβλημα του τόπου μας και όχι για ένα εναλλακτικό πρόβλημα απέναντι σε κάθε λύση».

Η Ιωάννα Καραβάνα γεννήθηκε στη Λάρισα, είναι απόφοιτη του Τμήματος Νομικής, της Σχολής Νομικών & Οικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ. και εργάζεται ως δικηγόρος από το 1993 έως σήμερα.

Το διάστημα 2014-2017 εκλέχτηκε μέλος του ΔΣ του Λογαριασμού Ενισχύσεως & Αλληλοβοήθειας Δικηγόρων Πρωτοδικείου Λάρισας (Λ.Ε.Α.Δ.Π.Λ) ενώ παράλληλα τα έτη 2016-2019 διετέλεσε ειδικός συνεργάτης του Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών.

Από το 2015 είναι εκπαιδευμένη εθελόντρια του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας, παρέχοντας ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε πάσχοντες & φροντιστές και εκπρόσωπός του συλλόγου στον Ευρωπαϊκό Συνασπισμό Ασθενών με Καρκίνο (ECPC).

Σήμερα διανύει την 3η θητεία της ως πρόεδρος του Συλλόγου αλλά και την 3η συνεχόμενη θητεία της στο ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου, με τις ιδιότητες της Αντιπροέδρου και του μέλους των ΔΣ της.

Πρόσφατα ορίστηκε μέλος της Επιτροπής Ελέγχου Προστασίας των Δικαιωμάτων των Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας.

Είναι μητέρα ενός ενήλικου γιου και δραστηριοποιήθηκε στο κίνημα ασθενών μετά την προσωπική εμπειρία της με τον καρκίνο.

Οι αγώνες της στοχεύουν:

• στην ανάδειξη και υπεράσπιση των δικαιωμάτων ασθενών & φροντιστών και ευάλωτων πολιτών

• στην απάλειψη στερεοτύπων, προκαταλήψεων και δυσμενών διακρίσεων

• την ορατότητα και την ομαλή επανένταξή τους στην εργασία και το κοινωνικό γίγνεσθαι

• την υποστήριξη των εργαζομένων των δημόσιων δομών υγείας

• τη λειτουργική συνεργασία και διασύνδεση όλων των φορέων υγείας & πρόνοιας με τους συλλόγους ασθενών και την κοινωνία των πολιτών

• την ανάδειξη του ρόλου και της αξίας της εκπαίδευσης, της συμμετοχικότητας, της αλληλεγγύης, της τέχνης, του πολιτισμού, της ψυχικής υγείας, της συμπερίληψης & του εθελοντισμού στην ολιστική και βιώσιμη ανάπτυξη και ευημερία της πόλης και των πολιτών της

Όνειρο ζωής της η προσπάθεια δημιουργίας ενός ξενώνα τελικού σταδίου στην πόλη μας με οδηγό τη διαφύλαξη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ως το τέλος της ζωής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ