Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Γράφει ο Αλέξης Μπεκίρης υπ. Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Η Πόλη που Θέλουμε»

Η ψήφος είναι η επίσημη-τυπική έκφραση της αμέριστης και καθολικής στήριξης σε μια απόφαση, έναν υποψήφιο ή ένα κόμμα/συνδυασμό. Οι πολίτες καλούνται να ψηφίζουν σε δημοτικές, περιφερειακές, εθνικές και ευρωπαϊκές εκλογές. Εξάλλου, πολλές φορές ακούμε τη φράση ‟Είμαστε ό,τι ψηφίζουμε”.

Ως προς τις δημοτικές εκλογές, ο πολίτης μιας κοινωνίας που τον ενδιαφέρει ο τόπος του, έχει καθήκον πρωτίστως ατομικό να ‟συμπαρασταθεί” σε άτομα, τα οποία μπορούν να κάνουν τις ιδέες τους πράξεις, να τις μετατρέψουν δηλαδή σε έργο για τους πολλούς. Για αυτό το λόγο, οι συνδυασμοί που διεκδικούν την ψήφο μας πρέπει να απαρτίζονται από πρόσωπα ικανά να παραβλέψουν τις προσωπικές-κομματικές ιδεολογίες τους και να συνδράμουν υπέρ του κοινού οφέλους.

Αυτό που έχει τη μέγιστη σημασία είναι η ομάδα εκείνη που διεκδικεί την ψήφο μας, να είναι μια ομάδα άξια εμπιστοσύνης , υψηλών προδιαγραφών, που θα μπορεί να συνεργάζεται άριστα και που θα εργάζεται με ένα μόνο γνώμονα, το καλό και το ωφέλιμο για τον δήμο.

Ένα ψηφοδέλτιο οφείλει να χαρακτηρίζεται από πολυμέρεια, που σημαίνει υποψήφιοι διαφορετικής ηλικίας ,φύλου, κουλτούρας, ειδικότητας και νοοτροπίας, οι οποίοι θα ειδικεύονται σε διαφορετικούς τομείς. Ο συνδυασμός δεν είναι εξάλλου αθλητική λέσχη να εμπεριέχει μόνο άτομα συγκεκριμένου κατά κόρον επαγγέλματος, φύλου ή ηλικίας.

Η πολυσύνθετη ομάδα συνεπώς, διαφορετικών επαγγελμάτων, ηλικιών-γενεών, όπου η εμπειρία των παλαιών θα συνδυαστεί με τις φρέσκες ιδέες και την επαναστατική ορμή των νέων θα έχει μόνο θετικό πρόσημο. Αλίμονο σε έναν δήμο που δεν συμπεριλαμβάνει τη νέα γενιά και δεν μεριμνά για αυτή. Άτομα με προσόντα, εμπειρία, μαχητικότητα, ιδέες, όρεξη χρειάζεται να είναι στην πρώτη γραμμή μιας εκλογικής μάχης.

Οι συνδυασμοί πρέπει να εκφράζουν τους πολίτες στο σύνολό τους . Να υπάρχουν στα ψηφοδέλτια γιατροί, δικηγόροι, αγρότες, μηχανικοί, εκπαιδευτικοί, λογιστές και κάθε λογής επαγγελματίες. Όλοι αυτοί αποτελούν τον ιστό μιας κοινωνίας και όλοι φυσικά είναι χρήσιμοι σε μια κοινωνία.

Τέλος, ο δήμαρχος πρέπει να είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής, άτομο άξιο εμπιστοσύνης, με αρχές και αξίες, μέρος μιας κοινωνίας που προβληματίζεται, δεν επαναπαύεται και σκέφτεται να βρει λύση σε καθετί το οποίο για άλλους φαντάζει μεγάλο και για άλλους μπορεί να είναι μικρό.

Υ.Γ. Η ψήφος είναι η αποτύπωση της προσωπικότητάς μας, της ίδιας μας της ύπαρξης ως όντα με λογική, άποψη και συνείδηση. Ας μη ξεχνάμε ότι, ένας ανάξιος πολιτευτής δε διαφέρει από έναν ανάξιο-ανίκανο ψηφοφόρο, αφού ο πρώτος εκλέγεται από τον δεύτερο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ