ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΤΟ ΑΕΛ FC ARENA «ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ» ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Σημεία της τοποθέτησης του δημάρχου στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Η πόλη της Λάρισας έχει το προνόμιο να διαθέτει ένα υπερσύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου που κατασκευάστηκε με ιδιωτικά κεφάλαια της «Γήπεδο ΑΕ» σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου που παραχωρήθηκε στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και το οποίο γήπεδο μάλιστα έχει στον τίτλο του την ονομασία της ιστορικής ομάδας ποδοσφαίρου της πόλης, της αγαπημένης μας ΑΕΛ.

Η Λάρισα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πρωταθλήτρια και δις κυπελλούχο ομάδα της ΑΕΛ, την μοναδική ομάδα της ελληνικής περιφέρειας που έχει διαγράψει τόσο σημαντική πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη, κερδίζοντας τις καρδιές εκατοντάδων χιλιάδων φιλάθλων στην Λάρισα και σε όλη τη χώρα.

Για διάφορους λόγους, που δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε, αυτή η υπερσύγχρονη εγκατάσταση παραμένει εδώ και καιρό, στην ουσία κλειστή, ενώ δεν μπορεί να την χρησιμοποιήσει και η ιστορική ομάδα της Λάρισας.

Η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων, με βαθύ αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ομάδα, στους φιλάθλους της αλλά και με στόχο την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του γηπέδου, εδώ και αρκετούς μήνες, ξεκίνησε να διερευνά τις δυνατότητες αφενός αξιοποίησης των εγκαταστάσεων για τις ανάγκες της πόλης και αφετέρου της επιστροφής της ομάδας της ΑΕΛ στο γήπεδο που φέρει το όνομα της.

Μετα από πολλές συζητήσεις και διαπραγματεύσεις, με όλες τους εμπλεκόμενους, ο Δήμος Λαρισαίων, κινούμενος εντός του υφιστάμενου νομικού πλαισίου και με ορθολογισμό, κατέληξε σε συμφωνία με τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Η συμφωνία αυτή διασφαλίζει:

Την επιστροφή της ιστορικής ΑΕΛ στο σύγχρονο αυτό γήπεδο

Την χρήση αξιοποίηση των εγκαταστάσεων για πολιτιστικούς και αθλητικούς σκοπούς της πόλης και του Δήμου

Τη χρήση μέρους των γραφείων των εγκαταστάσεων για υπηρεσίες και δομές του Δήμου

Αναλυτικές πληροφορίες της συμφωνίας για το ζήτημα θα παρουσιαστούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι ενεπλάκησαν στις πολύμηνες και δύσκολες συζητήσεις που προηγήθηκαν ώστε σήμερα να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα και κυρίως τον πρόεδρο της «ΓΗΠΕΔΟ ΑΕ» κ. Κ. Πηλαδάκη.

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης ως δήμαρχος Λαρισαίων πιστεύω ότι καταβάλαμε όλοι μας μια μεγάλη και σημαντική προσπάθεια, ώστε να επιλυθεί οριστικά ένα πρόβλημα που κρατούσε την ομάδα της πόλης μακριά από το γήπεδο που φέρει το όνομα της και οδηγούσε μια σημαντική υποδομή σε απαξίωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ