ΚΟΛΑΣΗ ΦΩΤΙΑΣ ΣΕ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ, ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕΣΚΛΟ

Φωτιά καίει το Βελεστίνο Μαγνησίας, ενώ υπάρχουν ενεργές εστίες στον Άγιο Γεώργιο και στον Αλμυρό. Η φωτιά στο Βελεστίνο  ξέσπασε στον δρόμο προς Αερινό.

Μεγάλη είναι επίσης η φωτιά που έχει ξεσπάσει στον Άγιο Γεώργιο. Σύμφωνα με πληροφορίες καίγονται σπίτια στον Άγιο Γεώργιο, ενώ το χωριό εκκενώθηκε. Η κατάσταση που επικρατεί είναι πολύ δύσκολη, καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι και η θερμοκρασία είναι στο “κόκκινο”.

Επικαλούμενο τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου Δημήτρη Παλληκάρη, το magnesianews.gr μεταδίδει ότι η φωτιά είναι μεγάλη και οι άνεμοι που πνέουν είναι πολύ ισχυροί. Όπως μετέφερε στο τοπικό μέσο, κάηκε κτηνοτροφική μονάδα λίγο έξω από το Βελεστίνο.

Προειδοποιητικό μήνυμα από την γραμμή του 112 έλαβαν πριν από λίγα λεπτά στα κινητά τους οι κάτοικοι της Μαγνησίας, για το μέτωπο της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου και πλήττει αυτή την ώρα το χωριό Άγιος Γεώργιος, το Βελεστίνο και το Σέσκλο.

Από το υπουργείο συστήνεται στους πολίτες να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οικισμός του Αγίου Γεωργίου Φερών εκκενώνεται, ενώ σε διαδικασία εκκένωσης από τους κατοίκους είναι και το Σέσκλο.

Οι πυκνοί καπνοί από την κόλαση της φωτιάς έχουν σκεπάσει και την πόλη του Βόλου


Να σημειωθεί ότι έχει κλείσει η εθνική οδός προς το Αερινό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ