Β. ΖΑΧΑΡΑΚΟΥΛΗ: ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

Ανακοίνωση της παράταξης «ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ – ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» δήμου Τυρνάβου

Η απόλυτη νομιμότητα στις διαδικασίες του δήμου εξασφαλίζει τη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ αντανακλά και προϋποθέτει ο δήμος με τις συναρμόδιες υπηρεσίες του, όσον αφορά αναθέσεις έργων, να ενεργεί στο πλαίσιο νομιμότητας και διαφάνειας και να εφαρμόζει απαρέγκλιτα τις νομοθετικές και υπουργικές αποφάσεις για απευθείας αναθέσεις και ανοικτές διαδικασίες (διαγωνισμούς). [1]

Διαβεβαιώνουμε τους Δημότες του Δήμου Τυρνάβου ότι η λειτουργία του Δήμου και των υπηρεσιών του όσον αφορά αναθέσεις έργων θα είναι σύννομη τηρώντας και εφαρμόζοντας τις διατάξεις των Νόμων και τις Υπουργικές αποφάσεις που εξασφαλίζουν νομιμότητα, διαφάνεια και οικονομικό όφελος των οικονομικών του Δήμου.

Η υποψήφια δήμαρχος Τυρνάβου με το Συνδυασμό ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ – ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Βαρβάρα Ζαχαρακούλη

[1] Συγκεκριμένα, στις απευθείας αναθέσεις εκτέλεσης έργου και προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση καλείται ο ανάδοχος να προσκομίζει φορολογική ενημερότητα, ασφαλιστική ενημερότητα, αντίγραφο ποινικού μητρώου και υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχει εκδοθεί εις βάρος του τελεσίδικη δικαστική απόφαση.
Ο δήμος διαθέτει για τις απευθείας αναθέσεις το νόμιμο επιτρεπόμενο ποσό του 10% των πιστώσεών του για έργα.

Όσον αφορά ανοικτούς διαγωνισμούς, αυτοί λαμβάνουν χώρα ηλεκτρονικά και η συμμετοχή των εργολάβων γίνεται μετά από διακήρυξη του δήμου σύμφωνα με τις νομοθετικές διατάξεις, τηρουμένων των προβλεπόμενων όρων δημοσιοποίησης και λήψης αποφάσεων των αρμοδίων οργάνων (δημοτικό συμβούλιο, οικονομική επιτροπή κλπ). Η επιλογή του αναδόχου, εφόσον αυτός έχει τηρήσει τους προβλεπόμενους όρους της διακήρυξης αποφασίζεται από την οικονομική επιτροπή, η οποία εγκρίνει στην ουσία την απόφαση της επιτροπής διεξαγωγής του διαγωνισμού.

Αποκλείονται όσοι έχουν εις βάρος τους αμετάκλητη δικαστική απόφαση για ένα από τα κάτωθι εγκλήματα: α) συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση β) ενεργητική δωροδοκία, γ) απάτη, δ) τρομοκρατικά εγκλήματα, ε) νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και στ) εμπορία ανθρώπων.
Επίσης αποκλείονται όσοι τελούν υπό πτώχευση σε διαδικασία εκκαθάρισης ή τελούν υπό αναγκαστική διαχείριση.

Προκειμένου να συμβασιοποιηθεί η ανάθεση εκτέλεσης έργου θα πρέπει ο προσωρινός ανάδοχος να προσκομίσει απόσπασμα ποινικού μητρώου, φορολογική ενημερότητα, ασφαλιστική ενημερότητα και υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχει καταδικαστεί για τα προαναφερόμενα αδικήματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ