Ο Φ. ΚΑΡΑΓΚΟΓΚΟΣ ΖΗΤΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Απάντηση στον κ. Γάτσα του δημοτικού συμβούλου, εκπρόσωπο της παράταξης «Αλλάζουμε» στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20/7/2023

«Για ανάρμοστη, τρομοκρατική και αήθη συμπεριφορά του εκπροσώπου της παράταξης Ευαγγέλου στο Δημοτικό Συμβούλιο αναφέρθηκε σε ανακοίνωση του ο κ. Γάτσας.

Ως εκπρόσωπος κατά την συνεδρίαση της 20ης /7/2023 της παράταξης στο Δ.Σ. θεωρώ χρέος μου να τοποθετηθώ δημόσια για όσα διημείφθησαν κατά την συνεδρίαση, καλώντας συγχρόνως όλους τους συνδημότες να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου για να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Ειλικρινά θλίβομαι για την συμπεριφορά του κ. Γάτσα, ο οποίος ενοχλήθηκε επειδή σε μια αποστροφή του λόγου μου αναφέρθηκα για ενέργειες της δημοτικής αρχής που χρήζουν πιθανόν και εισαγγελικής διερεύνησης. Αν αυτό είναι ανάρμοστη και αήθη συμπεριφορά τότε τον προτρέπω να κοιταχθεί στον καθρέφτη.

Γιατί τρομοκρατήστε κ. Γάτσα;

Οι δημοτικοί σύμβουλοι εκλέγονται για να μεταφέρουν απόψεις, θέσεις και ερωτήματα των Δημοτών στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς εκλέγονται για να υπηρετούν τα συμφέροντα των δημοτών, αφού είναι η φωνή τους στο Δ.Σ.

Ο ρόλος τον οποίο εσείς επιθυμείτε να έχουν οι δημοτικοί σύμβουλοι μόνο σε μια χώρα σε όλη την υφήλιο εφαρμόζεται και αυτή είναι η Β. Κορέα.

Επειδή κ. Γάτσα όπως είπατε και στο Δ.Σ. δεν έχετε τίποτα να φοβηθείτε τότε γιατί τέτοια πρεμούρα και τέτοιο άγχος.

Προσωπικά επειδή δέχθηκα πάρα πολλές καταγγελίες και για τις οποίες απολογήθηκα στον εισαγγελέα (μια απ’ αυτές ήταν από εσάς τον ίδιο) δεν συμπεριφέρθηκα ποτέ με τόσο άγχος. Γιατί, καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Φυσικά όλες έπεσαν στο κενό αφού έχω αθωωθεί στο σύνολό τους.

Εσείς τι φοβάστε;

Μόλις αναλάβατε καθήκοντα το 2019 δώσατε συνέντευξη τύπου και υπονοήσατε διασπάθιση δημοσίου χρήματος για συναλλαγές με αναδόχους της ΔΕΥΑ επί των ημερών μου στη διοίκηση της επιχείρησης, αλλά και πάλι δεν σας φοβήθηκα ούτε σας κατήγγειλα δημόσια. Φυσικά ακόμη περιμένω τις αποδείξεις για τα λεγόμενά σας τότε.

Αλήθεια εσείς μπορείτε να μας απαντήσετε

Αν μέσα σε 4 χρόνια και σε τέσσερα ΑΦΜ έχετε πληρώσει περισσότερα από 2.500.000,00 € μόνο από τη ΔΕΥΑΕΛ, γιατί αν υπολογίσουμε και όσα χρήματα έχει πληρώσει και ο Δήμος σε αυτά τα τέσσερα ΑΦΜ, το συνολικό ποσό αγγίζει ένα ολόκληρο ετήσιο προϋπολογισμό του Δήμου μας.

Αν χωρίς απόφαση του Δ.Σ ασφαλτοστρώσατε διαφορετικά σημεία από αυτά που προέβλεπε η μελέτη και η σύμβαση προκηρυχθέντος έργου.

Αν όλες οι αναθέσεις προς την ΚΟΙΝΣΕΠ έχουν γίνει με τη λήψη προσφοράς μόνο από την ίδια, χωρίς προγραμματική σύμβαση και χωρίς έλεγχο της δυνατότητας εκτέλεσης των εργασιών αυτών (ύπαρξη απαραίτητου πάγιου εξοπλισμού) όπως θα έπρεπε.

Αν αντί για συντήρηση πλακόστρωτων όπως αναφέρει η προκήρυξη έργου έγιναν τσιμεντοστρώσεις οδών.

Για τον τρόπο που διαχειριστήκατε το σύνολο των έκτακτων επιχορηγήσεων είτε λόγω σεισμού είτε λόγω covid.

Αν προσλάβατε υπαλλήλους χωρίς τα προσόντα που απαιτούσε η προκήρυξη.

Αν οι μέτοχοι της ΚΟΙΝΣΕΠ είναι αμειβόμενοι είτε έμμεσα είτε άμεσα από το Δήμο ή τους οργανισμούς που ο Δήμος συμμετέχει.

Αν τηρείται η σειρά προτεραιότητας στις εξοφλήσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών όπως ορίζει το Προεδρικό διάταγμα.
Αυτά προς το παρόν.»

ΚΑΡΑΓΚΟΓΚΟΣ ΦΩΤΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ
ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΝ 20/7/2023

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ