Θ. ΜΑΜΑΚΟΣ: ΌΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΟ FC ARENA – ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΗ «ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ» ΣΥΜΒΑΣΗ

Για καταιγιστικές αποκαλύψεις και για αμείλικτα ερωτήματα προς τον δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη που εγείρονται από τη σκανδαλώδη υπόθεση της σύμβασης για το FC Arena κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος.

Μάλιστα, θέτει προ των ευθυνών τους και όσους δημοτικούς συμβούλους ψήφισαν υπέρ της απόφασης για τη μίσθωση των γραφείων στο γήπεδο. «Όλα θα βγουν στο φως», υπογραμμίσει ο κ.Μαμάκος.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ.Μαμάκου έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια των καταιγιστικών αποκαλύψεων αναφορικά με τη σύμβαση μεταξύ Δήμου Λαρισαίων και της εισπρακτικής εταιρείας Intrum για το AEL FC Arena (άμεσα ή έμμεσα) θέτουμε στον δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Απόστολο Καλογιάννη τα εξής ερωτήματα:

• Ισχύει ότι η ΓΗΠΕΔΟ ΑΕ οφείλει 400.000 ευρώ στη ΔΕΥΑΛ; Αν ναι, και δεν συμψηφίζεται αυτό το χρέος από την πρώτη κιόλας μέρα με τα μισθώματα που θέλει να πληρώσει ο Δήμος πρόκειται για ένα τεράστιο σκάνδαλο. Δηλαδή και θα χρωστάει η ΓΗΠΕΔΟ ΑΕ στον Δήμο χρήματα και θα τους πληρώνει ο Δήμος από τα χρήματα των Λαρισαίων δημοτών. Την ίδια ώρα, βεβαίως, που μπορεί να κόβεται το νερό σε απλούς πολίτες που δεν έχουν πραγματικά να πληρώσουν.

• Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελευθερία» ο κύριος Καλογιάννης είπε πως με το ενοίκιο των 55.000 ευρώ τον χρόνο (2 εκατ. ευρώ στο σύνολο) ο Δήμος θα νοικιάζει μόνον 5 γραφεία και την εκμετάλλευση του γηπέδου κι όλων των υπολοίπων (κυλικεία, εστιατόρια, χώροι εκδηλώσεων, κλπ) θα την έχει κάποιος άλλος. Προφανώς ξέχασε να πει, ο κύριος Καλογιάννης, ότι κάποιος φίλος του επιχειρηματίας θα έχει την εκμετάλλευση.

Άρα ο Δήμος δεν θα έχει από πουθενά έσοδα. Εάν ναι, πρόκειται για ακόμα ένα τεράστιο σκάνδαλο, διότι ο Δήμος θα πληρώνει τις δόσεις του δανείου ενός ιδιώτη και τα έσοδα του γηπέδου θα πηγαίνουν σε έναν φίλο του, άλλον ιδιώτη!

Καλούμε λοιπόν ονομαστικά τον καθένα δημοτικό σύμβουλο που ψήφισε υπέρ των προτάσεων του κυρίου Καλογιάννη στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο να αναλάβει τις ευθύνες του άμεσα. Πριν να είναι αργά. Αυτή είναι η κουλτούρα της αριστεράς; Οι εξυπηρετήσεις σε φίλους επιχειρηματίες και τα νταλαβέρια με εισπρακτικές; Όλα θα βγουν στο φως.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ