Η ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ

Δείτε τί αναφέρει στην ανακοίνωσή της

Η Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας παρατηρεί με προβληματισμό τον δημόσιο διάλογο που εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες, σχετικά με το θέμα του νεκροταφείου, επί του οποίου θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα παρακάτω: Επειδή η Εβραϊκή θρησκεία απαγορεύει την εκταφή των νεκρών και ο υπάρχων χώρος του Εβραϊκού Νεκροταφείου είναι σχεδόν πλήρης, εδώ και αρκετό καιρό υποβάλαμε αίτημα προς τη Δημοτική Αρχή, για παραχώρηση μιας μικρής εφαπτόμενης έκτασης, για τις ανάγκες ταφής των μελών μας τα επόμενα χρόνια.

Η συγκεκριμένη έκταση ανήκει στον χώρο που είναι ήδη χαρακτηρισμένος ως νεκροταφείο, στην περιοχή της Ανθούπολης και είναι κενή. Κατά συνέπεια, καμία εκταφή και καμία μετακίνηση τάφου δεν πρόκειται και δεν θα δεχόμασταν να γίνει για τον σκοπό αυτόν. Άλλωστε, κάτι τέτοιο θα ερχόταν σε αντίθεση με τον απεριόριστο σεβασμό, τόσο της Ισραηλιτικής Κοινότητας, όσο και της ίδιας της Εβραϊκής θρησκείας, για κάθε ιερό χώρο, οποιασδήποτε θρησκείας.

Το αίτημά μας βρίσκεται σε διαδικασία εξέτασης από τις αρμόδιες Δημοτικές υπηρεσίες.

Η Ισραηλιτική Κοινότητα, με την μακραίωνη ιστορία της σε αυτήν την πόλη και με την πάντα αξιοπρεπή και νομοταγή πορεία της, δεν πρέπει να αποτελεί αντικείμενο πολιτικών αντιπαραθέσεων και δημιουργίας εντυπώσεων. Οφείλουμε όλοι να προασπίσουμε το αρμονικό κλίμα σεβασμού, κατανόησης και συνεργασίας των δημοτών της πόλης μας, ανεξαρτήτως θρησκεύματος ή άλλων διακρίσεων, που παραδοσιακά χαρακτηρίζει τη Λάρισα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ