ΣΗΜΑΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΠΟΥ ΞΥΛΟΚΟΠΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δείτε τί δήλωσαν ο Αθ. Μαμάκος και ο Απ. Καλογιάννης για το αποτρόπαιο περιστατικό

Βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας της 43χρονης αστυνομικού, η οποία έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον σύζυγο της, μέσα στο σπίτι τους στη Λάρισα.
Η 43χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και στην κοιλιακή χώρα, καθώς υπέστη ρήξη σπλήνα και νεφρού,  έχει σπασμένα πλευρά, και είναι χτυπημένη στη μύτη, στη γνάθο και στο στόμα.

Δίπλα της, στην προσπάθειά της να ξεπεράσει το αρχικό σοκ είναι τα δικά της πρόσωπα καθώς και ψυχολόγοι του Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η ίδια μιλώντας στην ΕΡΤ, περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε:

«Μου έκανε μεγάλη ζημιά. Το πρόσωπό μου είναι παραμορφωμένο. Με χτύπησε στην κοιλιά και το πρόσωπο. Χρειάστηκε να κάνω επέμβαση στους νεφρούς… Ανέβηκε από το ισόγειο στον πρώτο όροφο του σπιτιού. Δεν μέναμε μαζί εδώ και περίπου ενάμιση μήνα, από τότε που του είχα ζητήσει να χωρίσουμε.

Μου επιτέθηκε αμέσως με τα χέρια, έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Προσπαθούσε συνεχώς να με πείσει να μην χωρίσουμε. Στο παρελθόν τον είχα μηνύσει για απειλή. Ήταν η πρώτη φορά που άπλωσε χέρι πάνω μου».

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του επιχειρηματία για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και θα απολογηθεί την Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα ήθελε να χωρίσουν και ζήτησε διαζύγιο. Το ζευγάρι για αρκετό καιρό ήταν σε διάσταση. Περίπου στις 04:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης, ο σύζυγός της εισέβαλε στο σπίτι και την ξυλοκόπησε άγρια. Ο ξυλοδαρμός διήρκησε πάνω από μία ώρα και ένα τέταρτο. Λίγο πριν καταλήξει, η γυναίκα έφτασε στο νοσοκομείο και χρειάστηκε ανάταξη, ώστε να επανέλθει στη ζωή.

Θανάσης Μαμάκος: «Χρέος μας να εξαλείψουμε τον εφιάλτη της ενδοοικογενειακής βίας»

«Για ακόμη μία φορά, στην πόλη της Λάρισας, γινόμαστε μάρτυρες μιας αποτρόπαιας πράξης, ενός ακόμη ειδεχθούς περιστατικού έμφυλης βίας, με θύμα μία γυναίκα, σύζυγο και μητέρα, που διεκδίκησε το αυτονόητο. Στην αναμέτρηση με το παράλογο, έχουμε χρέος σαν κοινωνία να εξαλείψουμε τον εφιάλτη της ενδοοικογενειακής βίας – το οφείλουμε στις κόρες και τους γιους μας», σημειώνει ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος.

Με αφορμή την τραγική υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας στη Λάρισα, που είδε το φως της δημοσιότητας χθες, ο κ.Μαμάκος τονίζει πως η έξαρση των καταγγελιών περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας που καταγράφεται από τους αρμόδιους φορείς τα τελευταία χρόνια στη Λάρισα απαιτεί τη συνεργασία και την εγρήγορση όλων των πολιτών.

«Η βία ενάντια στις γυναίκες, είτε ψυχολογική είτε λεκτική, είτε οικονομική, είτε σεξουαλική, είτε σωματική, καταστρέφει τον συνεκτικό ιστό της κοινωνίας μας, τις οικογένειές μας, υπονομεύει το μέλλον των παιδιών μας. Κατά συνέπεια και η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας. Μετά από τόσα περιστατικά, βάναυσα, κανείς δεν μπορεί να μιλά για “κακιά στιγμή”.

Οφείλουμε να ξεπεράσουμε ταμπού και στερεότυπα, να ενεργοποιηθούμε άμεσα, ως πολίτες, πρωτίστως, απέναντι σε αυτό το έγκλημα. Να σταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις δίπλα στα θύματα και να γίνουμε η φωνή τους, όταν δεν μπορούν να ακουστούν.

Να εργαστούμε συστηματικά για την πρόληψη της βίας, σε άμεση συνεργασία με τους φορείς και τις εξειδικευμένες δομές που λειτουργούν και στην πόλη μας, με δράσεις που ξεκινούν από την οικογένεια, το σχολείο, τον χώρο εργασίας. Μα πάνω απ’ όλα με την καλλιέργεια της συνείδησης σε καθεμία και καθέναν πολίτη ξεχωριστά πως η έμφυλη, η ενδοοικογενειακή βία δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας», υπογραμμίζει ο κ.Μαμάκος.

Τοποθέτηση του δημάρχου Λαρισαίων με αφορμή το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας

Το πρόσφατο θλιβερό περιστατικό κακοποίησης συζύγου και μητέρας στη Λάρισα μας έχει συγκλονίσει όλους. Από τα αρμόδια στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου ενημερώθηκα πως τα περιστατικά ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας παρουσιάζουν αύξηση και στη Λάρισα

Η απάντηση μας είναι πως κανείς δεν είναι μόνος.

Ο δήμος Λαρισαίων, η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας και πολλές εθελοντικές οργανώσεις, προσφέρουν στήριξη στις γυναίκες που βιώνουν κακοποιητικές συμπεριφορές μέσα στα ίδια τους τα σπίτια.

Σπάστε τη σιωπή. Είμαστε εδώ!

Μιλήστε, μπορούμε να βοηθήσουμε. Καμιά γυναίκα δεν είναι μόνη. Κανείς δεν χρειάζεται να υπομένει. Είμαστε εδώ…

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ