ΤΑΚΗΣ ΓΙΑΛΑΜΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ»

Με δυο ακόμα σημαντικές υποψηφιότητες ενισχύεται ακόμα περισσότερο το ψηφοδέλτιο της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» ενόψει των εκλογών του ερχόμενου Οκτωβρίου. Στο πλευρό του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη και μαζί με το συνολο των υποψηφίων της Συμπαράταξης, την εκλογική μάχη θα δώσουν ο Τάκης Γιαλαμάς, γνωστός για τη συνδικαλιστική του δράση και την παρουσία του στον χώρο της Αριστεράς και ο γιατρός, διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Δημήτρης Μπαμπαλής, ο οποίος μαζί με το σύνολο του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού του δημόσιου συστήματος υγείας έδωσε όλες του τις δυνάμεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και όποτε άλλοτε χρειάστηκε.

Τάκης Γιαλαμάς

Ο Δημήτρης (Τάκης) Γιαλαμάς γεννήθηκε το 1952 στην Κοιλάδα Λάρισας και κατοικεί στη Λάρισα. Είναι παντρεμένος, έχει μία κόρη και εργαζόταν στο Δήμο Λάρισας.

Ενεργό μέλος του συνδικαλιστικού κινήματος, γνωστός από τη συνδικαλιστική του δράση και τους πολύχρονους κοινωνικούς αγώνες στο χώρο της Αριστεράς. Δραστηριοποιήθηκε μέχρι το 1978 στην Αθήνα, ενώ στην συνέχεια επέστρεψε στη Λάρισα όπου ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση στο Σωματείο Εργαζομένων Επιπλοποιών – Ξυλουργών, ως πρόεδρος και από το 1979 και μέχρι το 1998, εκλεγμένο μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, όπου διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του και Αντιπρόεδρος.

Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας και του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ. Από το 1999 μέχρι και το 2014 διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Λάρισας και του Γ.Σ. της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ν. Λάρισας με το «Δρόμο Ανατροπής για τη Θεσσαλία» (2014) και εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος.

Σήμερα είναι αντιπρόεδρος του Συλλόγου συνταξιούχων δημοτικών υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Δημήτρης Μπαμπαλής

Ο Δημήτρης Μπαμπαλής είναι ιατρός Παθολόγος με εξειδίκευση στην Εντατική Θεραπεία και την Επείγουσα Ιατρική.
Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έκανε την ειδικότητα και την εξειδίκευσή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης.

Μετά την επιστροφή του στη Λάρισα το 2010 υπηρέτησε ως ιατρός του ΕΣΥ στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, ενώ από το 2019 ανέλαβε, μετά από κρίση, τη Διεύθυνση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, ενός Τμήματος που δοκιμάσθηκε σκληρά στην περίοδο της πανδημίας, με κατά γενική ομολογία σημαντική συμβολή και πολύ καλά αποτελέσματα.
Από το 2011 ανέπτυξε έντονη κοινωνική, συνδικαλιστική και πολιτική δράση: μέλος του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου Λάρισας από την ίδρυση του, με ενεργό συμμετοχή στα κοινωνικά κινήματα που αναπτύχθηκαν στην πόλη, εκλεγμένο κατ’ επανάληψη μέλος του ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών (ΕΙΝΚΥΛ). Έχει διατελέσει πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Λάρισας. Με πίστη στους οργανωμένους συλλογικούς αγώνες είχε κομματική ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ (του οποίου διετέλεσε μέλος της Ν.Ε.) ως τον Ιούλιο του 2015 και ακολούθως στη ΛΑΕ. Σήμερα είναι ενεργό μέλος του ΜΕΡΑ25.

Είχε συμμετοχή στη δημιουργία της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» με την οποία εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος την περίοδο 2014-2019. Σ’ αυτή την πρώτη περίοδο της Συμπαράταξης διετέλεσε πρόεδρος του ΔΣ της ΔΗΚΕΛ με κυριότερα επιτεύγματα την πλήρη διοικητική αναδιοργάνωσή της, την ίδρυση 8 νέων ΚΔΑΠ και 2 ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και την οργάνωση και υποδειγματική λειτουργία του προγράμματος στέγασης προσφύγων ESTIA με ευαισθησία και απόλυτο σεβασμό στις ανάγκες των αιτούντων άσυλο αλλά και με προσήλωση σε ένα πλαίσιο που διαφύλαξε την κοινωνική ηρεμία και την αρμονική συνύπαρξη με τους άλλους κατοίκους της πόλης.

Στις εκλογές του 2019 δε συμμετείχε λόγω της ανάγκης αφοσίωσης στη δημιουργία ενός Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών που τότε μόλις ξεκινούσε την αυτόνομη λειτουργία του. Επανέρχεται για να συστρατευθεί και πάλι με τη Συμπαράταξη και τον Δήμαρχό μας Απόστολο Καλογιάννη υπηρετώντας το όραμα της Λάρισας που προχωράει και εξελίσσεται με κοινωνική συνοχή, αλληλεγγύη και συμμετοχικότητα, με κατανόηση των σύγχρονων περιβαλλοντικών προκλήσεων, με ουσιαστική δουλειά και προγραμματισμό, με ανιδιοτέλεια αλλά και γνώση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ