ΣΑΜΕΡ ΑΜΑΡΙ: ΜΙΑ ΜΟΚΕΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ κ. ΚΟΚΟΥΡΑ

Δείτε τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της «Πόλης που Θέλουμε»

Χθες μάθαμε από το δήμαρχο Τυρνάβου ότι το να αλλάζεις μία μοκέτα σε ένα κτίριο πολιτισμού αποδεικνύει έμπρακτα το διαχρονικό ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής, τη μέριμνά της για τους χώρους πολιτισμού του Δήμου και για τον πολιτισμό εν γένει στο Δήμο Τυρνάβου.

Ομολογούμε ότι είναι κάτι που δεν γνωρίζαμε και μας ξάφνιασε.

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε πως το έμπρακτο ενδιαφέρον μιας δημοτικής αρχής για τον πολιτισμό είναι πρώτα από όλα η συντήρηση και η διατήρηση σε λειτουργικό επίπεδο όλων των υποδομών πολιτισμού.

Επίσης γνωρίζαμε ότι ο πολιτισμός σε μία περιοχή προάγεται με τη διοργάνωση με ευθύνη του δήμου πολλών εκδηλώσεων, με τη στήριξη των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, με τη στήριξη των ανθρώπων του πολιτισμού κ.λπ.

Δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια στο δήμο μας τίποτα από όλα αυτά που αποτελούν εχέγγυα για την πολιτιστική ανάπτυξη δεν συνέβη.
Υποδομές όπως το «Ανοιχτό Θέατρο-Λατόμι», το Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο, το Αρχοντικό Καράσσου, το Άλσος του Αγ. Γεωργίου και πολλές άλλες ρημάζουν και απαξιώνονται.

Εκδηλώσεις από τον δήμο δεν διοργανώθηκαν και θεσμοί που έχουν κάνει την περιοχή γνωστή έχουν απαξιωθεί.

Τί να θυμηθούμε, την κατάργηση των Τζαρτζανείων, της γιορτής ανθοκομίας, την υποβάθμιση της γιορτής κρασιού;
Η φιλαρμονική εκδιώχθηκε από το χώρο της, ενώ και σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, οι περισσότεροι σύλλογοι δεν είχαν την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση.

Όσο για το Μαξίμ, μάλλον ο δήμαρχος δεν γνωρίζει τα κακά χάλια στα οποία βρίσκονται οι τουαλέτες, οι βοηθητικοί χώροι, τα καμαρίνια και πολλά από τα καθίσματα και έσπευσε να εκφράσει την ικανοποίησή του για την καινούργια μοκέτα, λες και ήταν το μαγικό χαλί που σκέπασε όλα τα προβλήματα και την ανικανότητα της δημοτικής αρχής να στηρίξει τον πολιτισμό.

Όχι κ. Δήμαρχε μία μοκέτα δεν αποδεικνύει κανένα ενδιαφέρον για τον πολιτισμό.

Είναι μία προεκλογική παρέμβαση για να ρίξει «στάχτη στα μάτια» σε μία προσπάθεια να κοροϊδέψετε τους συνδημότες μας όπως κάνετε με όλες τις δράσεις στις οποίες έχετε επιδοθεί το τελευταίο διάστημα ελπίζοντας ότι οι κάτοικοι του δήμου θα ξεχάσουν τη διαχρονική αδιαφορία σας για τα προβλήματα του τόπου και των κατοίκων του.

Δυστυχώς όμως για σας οι πολίτες πλέον σας γνώρισαν καλά και βίωσαν επί 4 χρόνια τα έργα και τις ημέρες σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ