Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΗΤΕΡΑ, ΟΔΗΓΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Μήνυμα για τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου, απηύθυνε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνοντας τα εξής:

«Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τιμούμε σήμερα την Κοίμηση της Θεοτόκου, το τέλος της επίγειας ζωής της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Μητέρας όλων των μητέρων, όπου στο πρόσωπό Της συναντάμε την άδολη αγάπη, τη φροντίδα, τη συγχώρεση και τη δύναμη να αντιμετωπίζουμε τις δοκιμασίες της ζωής.

Ζούμε σε χαλεπούς καιρούς, με συνεχείς κρίσεις και δοκιμασίες. Η καθημερινότητά μας, σημαδεύεται από πολλούς πειρασμούς και η ανθρώπινη αδυναμία αποκαλύπτεται σε κάθε δυσκολία. Στην απεγνωσμένη αναζήτησή μας για βοήθεια, η Παναγία είναι η μεγάλη Μάνα, στην οποία απευθυνόμαστε για παρηγοριά, με την παράκληση για τη συνδρομή Της στον πόνο, την αρρώστια, τη δυστυχία και κάθε μας ανάγκη.

Σήμερα, η Αγία Της χάρη και ευλογία, αναδεικνύεται περισσότερο αναγκαία από ποτέ, η πυξίδα της ζωής μας, για μια πορεία με σεβασμό στις πανανθρώπινες αξίες, με έμπνευση και καθοδήγηση, με επιμονή και υπομονή, με αλληλεγγύη και αγάπη προς τον συνάνθρωπο, αλλά και με καρτερικότητα και πίστη στον ενάρετο αγώνα.

Δεν λησμονούμε ότι για την πατρίδα μας, κάθε γιορτή της Παναγίας φέρει και εθνική διάσταση, καθώς Εκείνη υπήρξε πάντοτε «η Υπέρμαχος Στρατηγός» του Ελληνισμού, στους ένδοξους αγώνες των προγόνων μας για τη Λευτεριά του Τόπου μας.

Χρόνια Πολλά σε κάθε Μαρία, Παναγιώτη, Παναγιώτα, Δέσποινα και όσους γιορτάζουν τον Δεκαπενταύγουστο την ονομαστική τους εορτή.

Εύχομαι η Παναγιά μας, να πρεσβεύει για όλους, να φωτίζει πάντα την πορεία της Ελλάδας μας, αλλά και να απαλύνει τον υπέρτατο πόνο της μητέρας του Μιχάλη και κάθε μάνας, που χάνει από την αγκαλιά της το παιδί της».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ