ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Με κάθε επισημότητα, λαμπρότητα και Θεία κατάνυξη γιορτάστηκε σήμερα στα Φάρσαλα ο διπλός εορτασμός της Κοίμησης της Θεοτόκου και της απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.

Τη Δευτέρα, παραμονή του εορτασμού, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και τα Εγκώμια του Επιταφίου της Παναγίας, στον Ιερό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, καθώς και νυχτερινή κατανυκτική Θεία Λειτουργία.

Χθες το πρωί, τελέστηκε όρθρος και πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεου.
Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε η Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Φαρσάλων, κ. Όλγα Καψιώχα.
Στην πλατεία «15ης Αυγούστου» εψάλη επιμνημόσυνη δέηση, παρουσία των τοπικών αρχών και έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο για την Απελευθέρωση της Πόλης δίπλα στον Ιερό Ναό.

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους και κυρίως στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες, προσθέτοντας πως «η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για την πίστη μας, αλλά και την ιστορία μας, καθώς είναι εκείνη η καμπή στην ιστορία, που οι ένδοξοι πρόγονοί μας αποτίναξαν τον τουρκικό ζυγό. Κλείνουμε ευλαβικά το γόνυ σ’ όλους εκείνους που έταξαν τη ζωή τους, για να πατούμε εμείς σήμερα σ’ αυτά τα ελεύθερα χώματα. Καλό Δεκαπενταύγουστο!»
Το παρών στις εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχαν άγημα και μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας, έδωσαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, ο αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Απόστολος Μπίλλης, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, αντιπτέραρχος (Ι) κ. Γεώργιος Φασούλας, αντιδήμαρχοι, στελέχη της Δημοτικής Αρχής, πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων κ.α.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ