ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Συνεχίζονται τον Αύγουστο οι δράσεις του προγράμματος Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας με τίτλο «100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και της Ζωρζ…», που οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας και υλοποιεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας “Αλέξης Μπατζανούλης” με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών Δ. Λαρισαίων.

Στα προηγούμενα εργαστήρια, τα παιδιά γνώρισαν τη ζωή και το έργο της Άλκης Ζεη και της Ζωρζ Σαρή. Μέσα από παιχνίδια με λέξεις, ενδυνάμωσαν το ομαδικό πνεύμα και βελτίωσαν τις λεκτικές τους ικανότητες. Εξέφρασαν τα συναισθήματά τους για τα ζώα συντροφιάς μέσω του κουκλοθεάτρου και τέλος γνώρισαν την Τέχνη του δρόμου – Street art δημιουργώντας συνθήματα που προωθούν τη φιλαναγνωσία και τη βιβλιοθήκη.

Όλα τα εργαστήρια είναι δωρεάν αλλά είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.
Πληροφορίες: Παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λάρισας “Αλέξης Μπατζανούλης” – Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας(3oς όροφος), Ρούσβελτ 59, τηλέφωνο 2410618753,
e-mail: edimovivlio@hotmail.gr

Το πρόγραμμα του Αύγουστου έχει ως εξής:

Τρίτη 22 Αυγούστου: Θέλεις να γίνουμε φίλοι;
Πόσο καλά ξέρουμε τους φίλους μας και τι σημαίνουν για μας; Η βιβλιοθήκη καλεί τους μικρούς αναγνώστες να παίξουν, να διασκεδάσουν, να ακούσουν ιστορίες για δυνατές φιλίες και να κάνουν καινούργιες φίλους.
Εμψυχωτές: Βασίλης Αρβανίτης, Εκπαιδευτικός
Για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών
Ώρα: 10.30 – 12.30

Πέμπτη 24 Αυγούστου: Graphic Novel: ιστορίες και κώδικες
Πόση δύναμη έχει η εικόνα και πώς χωράει μια ολόκληρη ιστορία μέσα σε φούσκες; Τα παιδιά εμπνέονται από τις ιστορίες της Άλκης και της Ζωρζ, μαθαίνουν τους διαφορετικούς “κώδικες” του graphic novel και πειραματίζονται με τη δημοφιλή αυτή τέχνη.
Εμψυχωτής: Σόνια Παράσχου, Φιλόλογος
Για παιδιά ηλικίας 8-14 ετών
Ώρα: 10.30 – 12.30

Τρίτη 29 Αυγούστου: Αυτή είναι η δική μου ιστορία!
Άραγε, πόσο εύκολο είναι να γράψουμε μια ιστορία με ήρωες εμάς τους ίδιους για όσα έχουμε ζήσει, όπως έκαναν η Άλκη και η Ζωρζ; Σε αυτό το εργαστήριο, τα παιδιά γίνονται συγγραφείς και γράφουν τις δικές τους μοναδικές ιστορίες για τα καλοκαίρια τους, τα παιχνίδια τους, τα όνειρά τους, τον κόσμο τους!
Εμψυχωτής: Εύη Γίτσα, Συγγραφέας-Εκπαιδευτικός
Για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών
Ώρα: 10.30 – 12.30

Πέμπτη 31 Αυγούστου: Παιχνίδι ως τα σύννεφα
Τι σχέδια καταστρώνει μια παρέα παιδιών ένα απόγευμα καλοκαιριού του 1940; Πώς μια ομπρέλα μπορεί να μετατραπεί σε παιχνίδι; Σε αυτό το εργαστήριο οι μικροί φίλοι της βιβλιοθήκης παίζουν, δημιουργούν και πλάθουν ταξίδια με το νου ενώ κατασκευάζουν το δικό τους παιχνίδι που θα τους πάει μέχρι τα σύννεφα!
Εμψυχωτής: Παρασκευή Τεκέδου, Εκπαιδευτικός
Για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών
Ώρα: 10.30 – 12.30

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου: Βιβλιοθήκες Ενωμένες Πάντα
Όλοι οι φίλοι της βιβλιοθήκης, μικροί και μεγάλοι, γιορτάζουν τα 100 χρόνια πορείας της Άλκης και της Ζωρζ μέσα από τις δημιουργίες των παιδιών στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία, μοιράζονται καλοκαιρινές αναμνήσεις, συζητούν για τα δικά τους παιδικά αναγνώσματα και αποχαιρετούν το καλοκαίρι ανανεώνοντας τη συνάντησή τους για την επόμενη ΚΕ.
Εμψυχωτές: Όλοι οι εμψυχωτές της ΚΕ
Για όλα τα παιδιά της ΚΕ
Ώρα: 18.00 – 20.00.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ