ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟ ΦΕΓΓΑΡΙ

Στο τελείωμα αυτού του οδυνηρού, πνιγηρού και δυσοίωνου καλοκαιριού, λέμε να διατηρήσουμε όσα ψήγματα ψυχραιμίας μπορούμε και να δώσουμε μια νότα αισιοδοξίας και ελπίδας μέσα από την τέχνη, που στάθηκε ανέκαθεν το αντίπαλο δέος στην ασχήμια…

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας–Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας–Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα» διοργανώνουν μουσική εκδήλωση με τίτλο «Στο φως του φεγγαριού…» την Δευτέρα 28 Αυγούστου στις 20:30 αφιερωμένη στο Αυγουστιάτικο φεγγάρι.

Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία της χώρας γιορτάζουν κάθε χρόνο με μουσικές εκδηλώσεις και πολιτιστικά δρώμενα την πανσέληνο του Αυγούστου.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν υπό το σεληνόφως αγαπημένα τραγούδια για το φεγγάρι και μουσικές μελωδίες στην αυλή του μουσείου. Συγκεκριμένα, θα ερμηνευτούν τραγούδια των: Μίκη Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ξαρχάκου, Πλέσσα, Σπανού, Βαμβακάρη, Καλδάρα, Θαλασσινού. Το μουσικό σχήμα του Πνευματικού Εργαστηρίου Εκπαιδευτικών Λάρισας απαρτίζουν: Άννα Αγραφιώτη (τραγούδι), Δέσποινα Πατσιατζή (τραγούδι), Ντίνα Κωνστάντου (τραγούδι), Κώστας Κουτές (τραγούδι), Στάθης Σταμελόπουλος (τραγούδι-μπαγλαμά), Αχιλλέας Μοχλούλης (πλήκτρα), , Γιάννης Πατσιώλης (μπουζούκι- τραγούδι), Κώστας Χατζής (κιθάρα).

Σημειώνεται ότι, όπως κάθε χρόνο, οι εκθεσιακοί χώροι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα θα είναι ανοιχτοί μέχρι τις 12 το βράδυ για το κοινό με ελεύθερη είσοδο. Οι εκθέσεις που μπορεί να επισκεφθεί το κοινό είναι: «Ο τόπος η ιστορία οι άνθρωποι στη Συλλογή Κατσίγρα Επανασύνδεση», «Σπύρος Βασιλείου Α. Τάσσος», «Larissa mea dulcissima Γλυκυτάτη μου Λάρισα», «Παράλληλοι Βίοι», «Η μνήμη της πόλης Λάρισα κατοχή Απελευθέρωση 1941-1944» και «Ανακαλύπτοντας τους μεγάλους ζωγράφους».

Σας περιμένουμε, κάτω από ένα φεγγάρι κόκκινο, μια Πανσέληνο που κάπου στο πυρήνα της, ίσως, θα μας χαμογελάσει πονηρά, σίγουρα μελαγχολικά, αλλά και πολύ μελωδικά.

Τέλος, οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν δροσερά ποτά στο καφέ – μπαρ του μουσείου μέχρι αργά.

Είσοδος ελεύθερη

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ