ΟΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

Δήλωση του Θ. Ριζούλη για τις ενέργειες του δημάρχου Αντ. Γκουντάρα

Ο Δήμος Αγιάς και τα παράλια του, ενώ θα έπρεπε να αποτελούν πόλο έλξης επισκεπτών και επιχειρήσεων, με την πανελλαδική προβολή και ανάδειξη του φυσικού κάλλους, σε συνδυασμό με την δημιουργία από την Δημοτική Αρχή ενός φιλικού περιβάλλοντος ανάπτυξης τη επιχειρηματικότητας, εντούτοις, τις ημέρες αυτές, τα παράλια μας προβλήθηκαν με έντονα αρνητικό και δυσφημιστικό τρόπο.

Οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στα παράλια του Δήμου Αγιάς, βρέθηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου της Λάρισας για τις ομπρέλες, τις ξαπλώστρες και τα τραπεζοκαθίσματα στην παραλία, και κρίθηκαν ένοχοι για παράνομη κατάληψη και αλλοίωση του αιγιαλού.

Τα ερωτήματα για την ευθύνη της επί 30 χρόνια Δημοτικής Αρχής, είναι αμείλικτα και δεν πρέπει να καλυφθούν πίσω από την ετεροχρονισμένη και προσχηματική σπουδή του νυν Δημάρχου, ο οποίος έδειξε ένα επικοινωνιακό ενδιαφέρον, με το να βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα, κατά την σύλληψη των ανθρώπων, και με το να στέλνει καθυστερημένες επιστολές στον ίδιο τον Πρωθυπουργό! Άραγε, έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό, λέγοντάς του να απαλλαγούν οι επιχειρηματίες για κατάληψη και αλλοίωση του αιγιαλού, όταν ο ίδιος Πρωθυπουργός, ακόμη και στο άβατο δημοφιλών προορισμών, κάνει πράξη την εφαρμογή του νόμου και την τήρηση της απόλυτης νομιμότητας;

Η στήριξη στους επιχειρηματίες από την παρούσα δημοτική αρχή, για ένα πρόβλημα γνωστό επί χρόνια, θα έπρεπε να είχε δρομολογηθεί με θεσμικό και ουσιαστικό τρόπο, που θα εξασφάλιζε την ουσιαστική και τυπική νομιμότητα, και όχι εκ των υστέρων με επιστολές στον Πρωθυπουργό που δεν καταργούν ούτε τις ποινές, ούτε την ταλαιπωρία των ανθρώπων.

Ποια ήταν η παρέμβαση της νυν Δημοτικής Αρχής στις υπηρεσίες ΕΤΑΔ και κτηματική υπηρεσία, ώστε να μην διαπιστώνεται έλλειψη απάντησης στις αιτήσεις των επιχειρήσεων; Έλαβε αποφάσεις η επιτροπή ποιότητας ζωής, ώστε να καθοριστεί που είναι ο αιγιαλός και που η παραλία;

Για την νυν δημοτική αρχή όλα λύνονται στο περίπου και στο σχεδόν, πίσω από νομιμοφάνεια, σιωπή και ανοχή. Αυτός όμως δεν είναι τρόπος ουσιαστικής και μακρόπνοης ανάπτυξης και θετικής προβολής των παραλίων. Αντίθετα, δημιουργεί ανησυχία, αμφιβολία και ένα αντιελκυστικό περιβάλλον επενδύσεων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ