Θ. ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

Ο δήμαρχος ενημέρωσε τους προέδρους της δημοτικής ενότητας Πλατυκάμπου για τα σημαντικά έργα που εξασφαλίζουν ποιοτικό πόσιμο νερό και συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων

Συνάντηση με τους προέδρους της Δημοτικής Ενότητας Πλατυκάμπου είχε ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος, ο Πρόεδρος Αχιλλέας Βαρδακούλης και ο Διευθυντής της ΔΕΥΑ Κιλελέρ Γιάννης Παπακανάκης σε ένα από τα πιο κομβικά υδραγωγεία του δικτύου ύδρευσης της ΔΕΥΑ Κιλελέρ, στη δεξαμενή ύδρευσης στην τοποθεσία του Αγίου Νικολάου.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε τους προέδρους σχετικά με την εξέλιξη του θέματος της ύδρευσης που αφορά στο σύνολο του Δήμου.

Ανέφερε σχετικά ότι « η ΔΕ Πλατυκάμπου υδροδοτείται πλέον από τις γεωτρήσεις του Αγίου Νικολάου. Σκοπός του έργου πέραν του γενικότερου εκσυγχρονισμού του δικτύου ύδρευσης ήταν η αποδοτικότερη διαχείριση του νερού από τις συγκεκριμένες γεωτρήσεις με την κατασκευή νέου αγωγού ο οποίος υδροδοτεί και την Τ.Κ. Χάλκης, η διασύνδεση των δικτύων της ΔΕ Πλατυκάμπου με τις ΔΕ Κιλελέρ και Αρμενίου έτσι ώστε να είναι δυνατή η ύδρευση των οικισμών των τριών Δημοτικών Ενοτήτων και από τα δύο δίκτυα ακόμα και σε περίπτωση εμφάνισης βλάβης σε ένα από αυτά.

Το πρόβλημα της ύδρευσης στις ΔΕ Κραννώνος και Νίκαιας το αντιμετωπίσαμε με τη γεώτρηση του Ψυχικού με την οποία καταφέραμε να καλύψουμε τις ανάγκες ύδρευσης σε δέκα χωριά των δημοτικών ενοτήτων κατασκευάζοντας παράλληλα νέες υδατοδεξαμενές στα περισσότερα από αυτά.

Υδροδοτήσαμε την τοπική κοινότητα Μοσχοχωρίου και τον οικισμό των Κυπαρισσιών με νερό το οποίο μεταφέραμε από το Νέο Περιβόλι κατασκευάζοντας νέα υδατοδεξαμενή στην περιοχή του Προφήτη Ηλία.

Αξιοποιήσαμε υφιστάμενη γεώτρηση στην περιοχή της ΤΚ Κραννώνα και μεταφέραμε το νερό, δημιουργώντας νέο αγωγό, στο Μαυροβούνι και στην Κρύα Βρύση.

Στην τοπική κοινότητα των Άνω Βουναίνων αντικαταστήσαμε τους παλαιούς, επικίνδυνους για την υγεία των πολιτών, αμιαντοσωλήνες με νέους σύγχρονους αγωγούς επιτυγχάνοντας παράλληλα την εξάλειψη των διαρροών.

Προμηθευτήκαμε και εγκαταστήσαμε εξοπλισμό βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας στα δίκτυα ύδρευσης της ΔΕΥΑ Κιλελέρ (τηλεμετρία). Το φωτοβολταϊκό πάρκο που κατασκεύασε η ΔΕΥΑ Κιλελέρ, το πρώτο που λειτουργεί με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης του Υπουργείου Εσωτερικών, αυξάνει τους δείκτες εξοικονόμησης ενέργειας και παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές.

Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση και είμαστε έτοιμοι να διακηρύξουμε την εγκατάσταση ψηφιακών – έξυπνων υδρομέτρων στο σύνολο των παροχών των καταναλωτών, εξασφαλίζοντας αφενός την προστασία τους με την έγκαιρη και έγκυρη καταμέτρηση της κατανάλωσης και αφετέρου την ανίχνευση διαρροών στα δίκτυα ύδρευσης από την ανάλυση του υδατικού ισοζυγίου.

Με την επίλυση του προβλήματος της ύδρευσης στο σύνολο του Δήμου, με την πολύτιμη συνεργασία των υπηρεσιών και των μηχανισμών του Δήμου Κιλελέρ, των αρμόδιων Υπουργείων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας κάναμε πράξη το όραμά μας, υλοποιήσαμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και συμβάλαμε καθοριστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των κοινοτήτων που αντιμετώπιζαν πρόβλημα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ