ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Στα φετινά εγκαίνια της Γιορτής Κρασιού Αμπελώνα παραβρέθηκαν ο Στέλιος Τσικριτσής επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Τυρνάβου με τη Δημοτική Σύμβουλο Διαμάντω Μπασμπά και τις/τους υποψήφιες/ ους Εύη Βαρδιοπούλου, Έλενα Τριπέλα, Γιώργο Σπάχο, Τάκη Θεοχαρίδη, Κώστα Τοκμάκη μετά από χρόνια αποχής της παράταξης , σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ανάθεσή της διοργάνωσης της εκδήλωσης από τις εκάστοτε Δημοτικές αρχές σε ιδιώτες.

Πρακτική που είχε ως αποτέλεσμα τόσο το ύφος της όσο και το εισιτήριο της να διαμορφώνονται από τον εκάστοτε ιδιώτη διοργανωτή με κυρίαρχο γνώμονα το κέρδος του και από λαϊκή εκδήλωση μετατράπηκε σε εμπορική και ο θεσμός ολοένα να φθίνει.

Έτσι και η σημερινή Δημοτική αρχή του κ. Κόκουρα αυτό είχε πρόθεση να κάνει, όπως και πέρυσι, να την αναθέσει σε ιδιώτη αλλά η οργανωμένη αντίδραση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συλλόγων και φορέων της περιοχής τους ανάγκασε να επαναφέρουν την διοργάνωση της Γιορτής στο Δήμο.

Η γιορτή θεσμός του Αμπελώνα πρωτοξεκίνησε το 1958 και μέχρι το 1972 γινόταν περιστασιακά. Το 1983 η δημοτική αρχή του Μιχάλη Ζησιάδη και μετά από εντεκάχρονη παύση, με τη συνεργασία φορέων της πόλης, την αναβίωσε και έκτοτε καθιερώθηκε ως ετήσια. Κυρίαρχος στόχος ήταν να αποτελέσει μια, κοινοτική τότε δημοτική μετέπειτα, διοργάνωση που να συνδυάζει τον πολιτισμό με την διασκέδαση για τους κατοίκους του Αμπελώνα και της γύρω περιοχής.

Τη συνολική διοργάνωση, καθώς και τις καθημερινές εκδηλώσεις, αναλάμβανε αποκλειστικά ο δήμος, καθιερώνοντας ένα χαμηλό αντίτιμο εισιτηρίου, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα συμμετοχής όλων των δημοτών, ανεξαρτήτως εισοδήματος. Κάποιες χρονιές δε η είσοδος ήταν δωρεάν.

Οι κάτοικοι του Αμπελώνα και της ευρύτερης περιοχής στήριξαν το θεσμό που μετατράπηκε σε ψυχαγωγικό γεγονός πανελλαδικής εμβέλειας, αποτέλεσε πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών, ξεπερνώντας κάποιες χρονιές τους 30.000 (τριάντα χιλιάδες). Με τα κέρδη που προέκυπταν κάθε χρόνο χρηματοδοτούνταν έργα του Δήμου (Κοινότητας) για την βελτίωση της ζωής των κατοίκων.

Καλούμε τους πολίτες του δήμου μας να συστρατευθούν με την Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Τυρνάβου και να την στηρίξουν στις επερχόμενες εκλογές του Οκτώβρη ώστε να είναι η επόμενη Δημοτική αρχή και να ξανά αποκτήσει η Γιορτή Κρασιού το χαμένο της χαρακτήρα γιατί έχουμε ανάγκη από πολιτιστικά γεγονότα στα οποία θα μπορούμε να συμμετέχουμε στο σύνολο μας.

Η ανάγκη μας αυτή γίνεται επιτακτική στα χρόνια της κρίσης που διανύουμε και μετατρέπεται σε απαίτηση!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ