ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ…

Κοινή δήλωση των συμβούλων της Δ.Κ. Αμπελώνα Β. Τσακνάκη και Μ. Δημάκη

Στην προσπάθειά της η νυν δημοτική αρχή του κ. Κόκουρα να ανατρέψει το άσχημο κλίμα των επερχόμενων εκλογών για εκείνους και όντας απελπισμένη προβαίνει σε ανακριβείς και ψευδείς δηλώσεις.

Όμως δυστυχώς είναι πολύ αργά να ξεχάσει ο κόσμος όλη αυτή την αποτυχημένη πορεία της διοίκησης του δήμου μας αυτά τα 4 χρόνια…
Προς αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας ενημερώνουμε τον κόσμο του Αμπελώνα και της ευρύτερης περιοχής τα εξής:

1) Οι προτάσεις για τη συγκεκριμένη μορφή οργάνωσης της γιορτής κρασιού ήταν εξαρχής της προηγούμενης Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Αμπελώνα κ. Βούλας Τσακνάκη και του αντιπροέδρου κ. Μάριου Δημάκη, προτάσεις τις οποίες μάλιστα ενέκρινε ομόφωνα το Τοπικό Συμβούλιο. Όμως η νυν Δημοτική Αρχή, για λόγους τους οποίους δε γνωρίζουμε, απέρριπτε τις συγκεκριμένες προτάσεις και επέβαλε τις δικές του απόψεις μετατρέποντας πέρυσι τον θεσμό της Γιορτής Κρασιού σε «μπουζούκια για λίγους» (όπου πωλούνταν μάλιστα κρασί εκτός περιοχής!!)και το χειρότερο, χρησιμοποιώντας το όνομα «Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα» για διαφήμιση.

2) Σύμφωνη γνώμη για τη διοργάνωση της Γιορτής Κρασιού όπως παλιά είχαν και η πλειοψηφία των πολιτιστικών συλλόγων του Αμπελώνα, οι οποίοι αντιδράσανε μαζικά με το Τοπικό Συμβούλιο σχετικά με τη περσινή διοργάνωση ,όμως ούτε και αυτοί εισακούστηκαν.

3) Κάποιοι τότε Τοπικοί Σύμβουλοι που τώρα παρουσιάζονται να έδωσαν «ψυχή και σώμα» να αποκτήσει η γιορτή κρασιού την παλιά της αίγλη, πέρυσι βρισκόταν “ψυχή και σώμα” στο πλευρό του Δημάρχου στα εγκαίνια της Γιορτής Κρασιού (που μόνο Γιορτή Κρασιού δε θύμιζε) , παρά τις αντιδράσεις των υπόλοιπων συμβούλων να παραβρεθούν στην συγκεκριμένη μορφή διοργάνωσης ως ένδειξη διαμαρτυρίας μαζί με τους Συλλόγους και παρότι συμφώνησαν στη σχετική απόφαση .

4) Φέτος και μόλις δύο μήνες πριν την έναρξη της γιορτής έγινε μια πρώτη συνάντηση του Τοπικού Συμβουλίου μαζί με τους Συλλόγους και τον Δήμαρχο όπου πάλι διαπιστώθηκε πως αρχική τους πρόθεση δεν ήταν αυτό που τελικά πραγματοποιήθηκε αλλά η εν μέρει (ίσως και η εξ ολοκλήρου αν βρίσκανε το έδαφος) ανάθεση σε ιδιώτη και μάλιστα ζητήθηκε κ η σύσταση επιτροπής από φορείς κ συλλόγους προκειμένου να διοργανώσει η επιτροπή τη γιορτή, να βρει χορηγούς κτλ σε μια προσπάθεια πάλι απεμπλοκής και αποποίησης των ευθυνών της Δημοτικής Αρχής για τη διοργάνωση του κορυφαίου για τον Αμπελώνα θεσμού της Γιορτής Κρασιού. Κατά τη συνάντηση αυτή η πρόταση πάλι των Συλλόγων, των Δημοτικών Συμβούλων και των Τοπικών Συμβούλων Παρασκευής Τσακνάκη, Μάριου Δημάκη και Νίκου Κουβέλα, Τζούργκανου Χρήστου, ήταν ξεκάθαρα να διοργανώσει τη γιορτή εξολοκλήρου ο Δήμος και να την εμπλουτίσει πολιτιστικά όπως παλιά κάτι που ευτυχώς εισακούστηκε φέτος ενόψει των εκλογών και ως αποτέλεσμα πολλαπλών πιέσεων αφού η περσινή διοργάνωση αποδείχτηκε αποτυχία και δεν αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινωνία .

5) Η διοργάνωση φέτος ήταν δυστυχώς για ακόμη μια χρονιά της τελευταίας στιγμής, τουλάχιστον όμως έγινε ένα σημαντικό βήμα προς το σωστό δρόμο…. Παρόλα αυτά οι Σύλλογοι και όλοι οι εκθέτες που συμμετείχαν στη γιορτή αυτή με τόση όρεξη και μεράκι με την προσπάθειά τους και μόνοι τους, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα άριστο αποτέλεσμα όσον αναφορά τα καλαίσθητα περίπτερα και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια! (Πολλοί από αυτούς δε κλήθηκαν καν να συμμετέχουν και με δική τους πρωτοβουλία βρέθηκαν εκεί).

Επίσης, για πρώτη φορά όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι ( Εστία Παράδοσης και Πολιτισμού «ο Αμπελώνας», Αρμονία Τέχνης και χορού Ελένη Φλίκα, Σύλλογος Απανταχού Αποδήμων Σκαμνιωτών «ο Όλυμπος», Προοδευτικός Σύλλογος Γυναικών Βρυοτόπου, Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Δελερίων) σαν ένα χορευτικό και συνεργάστηκαν άψογα ύστερα από παρότρυνση του Συλλόγου Εστία Παράδοσης και Πολιτισμού «ο Αμπελώνας» και του προέδρου αυτού κ. Μάριου Δημάκη, τους οποίους και ευχαριστούμε.

Αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί και είναι κάτι που πάντα προσπαθούσαμε και επιθυμούσαμε και μας χαροποιεί ιδιαίτερα.
Φάνηκε λοιπόν ότι μέσα από συνεργασίες και ενωμένες φωνές καταφέρνουμε πάντα να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ