ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Καλές οι καιρικές συνθήκες για σήμερα, με κάποιες τοπικές μπόρες να σημειώνονται προς το απόγευμα στη Θράκη, ανατολική Μακεδονία και Στερεά, ίσως και στην Αττική.

Όμως, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open Κλέαρχο Μαρουσάκη, το σκηνικό θα αλλάξει άρδην από το Σάββατο όπου οι άνεμοι στο Αιγαίο θα ενισχυθούν και θα πνέουν 6 με 7 μποφόρ.Σύμφωνα με τον ίδιο τα δύσκολα έρχονται από Δευτέρα και θα διαρκέσουν έως και την Πέμπτη, καθώς μια σημαντική κακοκαιρία θα χτυπήσει όλη την Ελλάδα. Ο καιρός θα θυμίσει προχωρημένο φθινόπωρο, Οκτώβριο ακόμη και Νοέμβριο.

«Από τις αρχές της άλλης εβδομάδας, δηλαδή τη Δευτέρα και στη συνέχεια, περιμένουμε μια ιδιαίτερα σημαντική κακοκαιρία. Θα θυμίσει ο καιρός προχωρημένο φθινόπωρο, δηλαδή Οκτώβριο – Νοέμβριο. Θα έχουμε πολλές βροχές, επικίνδυνες βροχές, δεν αποκλείεται να έχουμε και πλημμυρικά επεισόδια. Η θερμοκρασία θα πέσει κατακόρυφα. Θα χτυπήσει ολόκληρη τη χώρα. Είναι ένα κύμα κακοκαιρίας, το οποίο θα ξεκινήσει από τα Βαλκάνια και θα καταλήξει προς τα νοτιότερα τμήματα του Ιονίου», σημείωσε.

Η κακοκαιρία αυτή θα κρατήσει «από Δευτέρα μέχρι τουλάχιστον και την Πέμπτη. Θα βρεθούμε σε κλοιό κακοκαιρίας», ανέφερε.

«Σίγουρα θα επανέλθουμε και πάλι σε πιο φυσιολογικές συνθήκες. Απλά να πούμε ότι είναι μια εποχή που είναι πολύ θερμές οι θάλασσές μας και άρα σίγουρα τα φαινόμενα που θα προκύψουν θα είναι αρκετά επικίνδυνα», κατέληξε ο μετεωρολόγος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ