ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ – ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ – ΣΗΜΕΙΑΚΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΠΣ Δ.Ε. ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Την Τρίτη 29 Αυγούστου 2023 ο επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης Τυρνάβου Στέλιος Τσικριτσής με τη Δημοτική Σύμβουλο Διαμάντω Μπασμπά και τους υποψήφιους Νίκο Αρβανίτη και Λεωνίδα Βασιλείου παρακολούθησαν την ημερίδα Ενημέρωσης – Διαβούλευσης που αφορά το Σχέδιο Διόρθωσης – Σημειακής Τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) της Δημοτικής Ενότητας Τυρνάβου που εγκρίθηκε με το ΦΕΚ 321/ΑΑΠ/2016.
Από όπου όμως απουσίαζαν το σύνολο των μελών της Δημοτικής αρχής, με εξαίρεση τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, αλλά και όλες οι άλλες δημοτικές παρατάξεις για ένα τόσο σημαντικό θέμα που καθορίζει σημαντικά την καθημερινότητα μας καθώς και το είδος ανάπτυξης κάθε πόλης που αφορά. Επιβεβαιώνοντας περίτρανα τη θέση της παράταξη μας που θεωρεί ότι το όλο σύστημα κατάρτισης, παρακολούθησης, επίβλεψης και έγκρισης των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων, είναι χαοτικό και ανεπαρκές, δυσλειτουργικό και αναποτελεσματικό. Η διαδικασία συμμετοχής των πολιτών είναι τυπική, χωρίς περιεχόμενο.
Στην συγκεκριμένη συνεδρίαση μεταξύ άλλων ξεκαθαρίστηκε από τους αρμόδιους επιστήμονες και το θέμα της αξιοποίησης του ακίνητού στη «Τούμπα», που παραμένει σε πλήρη εγκατάλειψη και καταστροφή με απόφαση και αποκλειστική ευθύνη της Δημοτικής αρχής του κ. Κόκουρα ,την οποία στηρίζει όπως αποδείχτηκε στην ημερίδα, σε ψέματα και ανακρίβειες. Παρά την πρόταση μας, να μετατραπεί σε κοιτίδα πολιτισμού με την μεταφορά τόσο της Φιλαρμονικής, πρόταση των Δημοτικών Συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης που εισακούστηκε από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου με την απόφαση 71/2021, αλλά παράλληλα και τη μεταφορά και της Μουσικής Σχολής και πολιτιστικών συλλογών στην συγκεκριμένη περιοχή, θέση την οποία και θα υλοποιήσουμε ως η νέα Δημοτική Αρχή του δήμου μας.
Πιστεύουμε στην ανάγκη κεντρικού σχεδιασμού με γνώμονα ένα βιώσιμο περιβάλλον για τις ανάγκες των πολλών. Oé χρήσεις των χώρων θα πρέπει να εφαρμόζονται όχι με υπέρ εκμετάλλευση αλλά με ότι είναι αναγκαίο και φυσικά όπου χρειάζεται να οριστούν με γνώμονα τη λαϊκή ευημερία. Καθώς σήμερα υπάρχουν οι δυνατότητες να καλυφθούν στο σύνολο τους οι κοινωνικές ανάγκες για: Ασφαλείς, ποιοτικές και υψηλού επιπέδου κατοικία και μεταφορές. Κατάλληλες υποδομές σε σχολεία, νοσοκομεία κ.ά. Επαρκείς δομές Πολιτικής Προστασίας, μέτρα και έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, αντισεισμικής και αντιπυρικής προστασίας. Χώρους πρασίνου και αναψυχής. Δάση και βουνά που θα έχουν ολοκληρωμένη διαχείριση, πραγματική αντιπυρική – αντιπλημμυρική προστασία και υποδομές για ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση για αναψυχή .
Καλούμε όλες και όλους, τους κάτοικους του Δήμου Τυρνάβου να στηρίξουν την Λαϊκή Συσπείρωση Τυρνάβου στις εκλογές του Οκτώβρη ώστε να γίνει η επόμενη Δημοτική Αρχή του Δήμου μας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ