ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΟΝ Ν. ΤΑΛΑΧΟΥΠΗ

Το 2010, ήταν μια κρίσιμη περίοδος για τον ελληνικό καπιταλισμό, καθώς αναδιέτασσε με στρατηγικό χαρακτήρα την «αρχιτεκτονική» του τοπικού κράτους (δήμους και περιφέρειες) με βασικό στόχο την ένταξή του στο νέο εκμεταλλευτικό μοντέλο υπέρβασης της κρίσης.

Την περίοδο εκείνη συγκροτήθηκε και η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία, τασσόμενη εξαρχής ενάντια στον πυρήνα αυτών των κατευθύνσεων, προβάλλοντας μια πολιτική φυσιογνωμία που έπαιρνε διαζύγιο από τη μακρόχρονη παράδοση των μοντέλων διαχείρισης σε δήμους και νομαρχίες, που επικεντρωνόταν στον εξωθεσμικό αγώνα των κοινωνικών κινημάτων ως βασικό παράγοντα άσκησης πολιτικής για τους «από κάτω» και προβάλλοντας τον αντικαπιταλιστικό προσανατολισμό των αγώνων ως προϋπόθεση νίκης.

Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία δομήθηκε και πορεύτηκε ως μια συνειδητή συλλογικότητα ενάντια στο τοπικό κράτος και τους σχεδιασμούς του και όχι ως μια ευκαιριακή «φανέλα» τοπικών παραγόντων, «προσωπικοτήτων» και ευκαιριακών συγκλίσεων.

Όλα αυτά τα χρόνια η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία και οι αγωνιστές της πρωτοστάτησαν στους σημαντικότερους αγώνες που εκδηλώθηκαν στην περιοχή, έδωσαν ώθηση και περιεχόμενο στις κοινωνικές διεκδικήσεις και εκβίασαν, ακόμα και με δυσμενείς συσχετισμούς τη δυνατότητα μεγαλύτερων ή μικρότερων νικών, που μπλόκαραν, καθυστέρησαν ή δυσχέραιναν μια σειρά σχεδιασμών της αστικής πολιτικής στην περιοχή.

Με την κατοχύρωση αυτής της φυσιογνωμίας η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία φιλοδοξεί να είναι παρούσα και σε όλες τις μάχες του επόμενου διαστήματος, που η αστική επίθεση θα κλιμακωθεί και θα τεθούν υπό διακύβευση θεμελιώδη δικαιώματα στο επίπεδο των ελευθεριών, της οικονομικής και κοινωνικής επιβίωσης, του φυσικού περιβάλλοντος και των ελεύθερων φυσικών πόρων.

Πλευρά αυτών των μαχών είναι και οι περιφερειακές εκλογές του Οκτώβρη. Μέσα από τους διαρκώς εντεινόμενους ταξικούς περιορισμούς, που προκύπτουν τόσο από τους διαρκώς αντιδραστικότερους εκλογικούς νόμους, αλλά και από τη διαρκώς υποβαθμιζόμενη οικονομική θέση της κοινωνικής πλειοψηφίας, που μετατρέπει τις εκλογές σε «σπορ» για λίγους και πλουσίους, παλεύουμε να δώσουμε και αυτή τη μάχη, χωρίς να θεωρούμε πως οι εκλογικοί συσχετισμοί είναι το παν και μένοντας μακριά από ευκαιριακές συνεργασίες εκλογικού κρετινισμού, που αποθεώνουν τελικά τους θεσμούς της αστικής δημοκρατίας ως το μόνο και το βασικότερο πεδίο κοινωνικής αντιπαράθεσης. Η φυσιογνωμία των ανθρώπων μας, ανθρώπων του μεροκάματου, της ανεργίας, της επισφάλειας και της πάλης για την καθημερινή επιβίωση, δεν εμπεριέχει χρηματοδοτικές πηγές, αλλά τη συλλογικότητα, που είναι το μοναδικό μέσο υπέρβασής των όποιων δυσκολιών.

Δεν βαδίζουμε έναν δρόμο με ροδοπέταλα, αλλά είμαστε μαθημένοι στα δύσκολα. Θα είμαστε παρόντες με τον τρόπο που κάθε φορά μπορούμε και επιλέγουμε σε όλες τις μάχες του επόμενου διαστήματος, κάνοντας τα αντιδραστικά κάστρα στα οποία οχυρώνεται η αστική πολιτική και οι εκφραστές της να φαντάζουν ανεμόδαρτοι φράχτες που θα τους ρίξουν οι θύελλες των κοινωνικών κινημάτων.

Στις περιφερειακές εκλογές του Οκτώβρη η Αριστερή Παρέμβαση συμμετέχει για 4η συνεχόμενη φορά, με πλήρη ψηφοδέλτια σε κάθε νομό και με επικεφαλής τον οικοδόμο Νίκο Ταλαχούπη από τη Λάρισα. Φιλοδοξία μας είναι να διευρύνουμε το αγωνιστικό ρεύμα που πρωτοστάτησε με όρους σύγκρουσης απέναντί στους στρατηγικούς σχεδιασμούς του κεφαλαίου στην περιοχή και να ετοιμάσουμε το έδαφος για τις πολύ κρίσιμες μάχες του ερχόμενου διαστήματος. Είμαστε εκφραστές ενός ρεύματος μαχητικής εργατικής αντιπολίτευσης το οποίο αποδείξαμε με τη δράση μας όλα αυτά τα χρόνια πως μπορεί να πάρει σάρκα και οστά, και να ταράξει τα νερά της αστικής συναίνεσης.

Με αυτό τον τόνο καλούμε το λαό της Θεσσαλίας να μας στηρίξει, όχι για να διαχειριστούμε τη μιζέρια που μας επέβαλαν, αλλά για να τινάξουμε από πάνω μας την τυραννία των επενδυτών, των καταπατητών, των ολιγαρχιών και των κολαούζων των σαλονιών της ελίτ.

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΤΑΛΑΧΟΥΠΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Π.Ε. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΒΟΥΡΚΟΤΙΩΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΝΕΡΓΗ

ΚΑΤΣΙΑΜΠΟΥΡΑ ΙΩΑΝΝΑ (ΓΙΑΝΝΑ) ΕΠΙΚΟΥΡΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΠΤΔΕ ΕΚΠΑ

ΜΟΥΣΤΟΣ ΦΩΤΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΫΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΙΔ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΤΕΛΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

ΦΩΤΟΣ ΦΩΤΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ

ΓΕΝΗΚΟΜΣΙΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗΣ (ΦΑΝΗΣ) ΑΝΕΡΓΟΣ

ΓΚΟΓΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΑΜΕΑ

ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΚΟΝΤΕΛΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ Δ.Ε.

ΛΙΑΝΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ

ΜΟΥΛΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ

ΝΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΠΑΠΑΡΓΥΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΣΑΪΤΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΣΑΚΑΛΗ ΣΤΕΛΛΑ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΗ ΓΙΑΤΡΟΣ

ΣΑΚΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ

ΣΙΟΥΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ Π.Ε.

ΤΑΛΑΧΟΥΠΗ ΑΣΗΜΙΝΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ

ΤΣΙΑΜΟΥΡΑ ΙΩΑΝΝΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΧΑΡΧΑΡΙΔΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΙΚΥ) ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Π.Ε. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΓΡΑΒΑΝΗ ΙΝΩ ΑΡΗΑ ΑΝΕΡΓΗ

ΕΥΑΓΓΕΛΑΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΚΑΤΣΙΑΜΠΟΥΡΑ ΑΣΠΑΣΙΑ (ΣΟΥΛΑ) ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

ΚΟΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΛΑΣΚΟΥ ΕΛΕΝΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

ΝΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ

ΝΤΟΥΡΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΤΥΜΠΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΠΕΥΚΙΩΤΗΣ) ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΡΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΧΡΥΣΟΧΟΥ ΘΕΟΠΟΥΛΑ (ΠΩΛΙΝΑ) ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Π.Ε. ΣΠΟΡΑΔΩΝ

ΔΡΑΓΑΝΙΓΟΥ ΜΥΡΤΩ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΓΑΛΑΖΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΥ ΜΥΡΣΙΝΗ ΓΡΑΦΙΣΤΡΙΑ

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

ΠΡΕΚΑΤΕΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΑΤΡΟΣ

ΣΑΒΒΟΥΛΙΔΗ ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΑΝΕΡΓΗ

ΤΑΧΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΕΥΗ) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ

ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ