ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΗΜΕΡΑ – Η ΛΑΡΙΣΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Δήλωση του Θανάση Μαμάκου για το Α’ Αρχαίο Θέατρο

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για όλους μας. Η Λάρισα επανασυνδέεται με τη “μήτρα” του πολιτισμού της, το Α’ Αρχαίο Θέατρο και είναι έτοιμη, πια, να συνομιλεί με το ιστορικό της παρελθόν και να αποφασίζει για το μέλλον. Θέλουμε την καθιέρωση της Λάρισας ως “Πόλης του Θεάτρου”, που θα φιλοξενεί στο Αρχαίο Θέατρό της φεστιβάλ διεθνούς χαρακτήρα.

Με την κομβική συμβολή της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, με την αποφασιστικότητα και τις άοκνες προσπάθειες του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, της διοίκησης και του προσωπικού της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, για την αναστήλωση και ανάδειξη του πιο εμβληματικού μας τοπόσημου, μπορούμε να αρχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση», σημειώνει ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος.

Με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση, που σηματοδοτεί την απόδοση του μνημείου και την έναρξη της χρήσης του, ο κ.Μαμάκος υπογραμμίζει την ανάγκη δημιουργίας Τράπεζας Γης, για επιτάχυνση των διαδικασιών απαλλοτριώσεων, για τους χαρακτηρισμένους κοινόχρηστους χώρους πέριξ του Αρχαίου Θεάτρου.

«Οι προηγούμενες δημοτικές αρχές της πόλης αποφάσισαν όλο το οικοδομικό τετράγωνο του αρχαίου θεάτρου (ΚΧ 871) να χαρακτηριστεί ως κοινόχρηστος χώρος. Ένας χαρακτηρισμός που μας δεσμεύει και σήμερα, τόσο για αυτό το οικοδομικό τετράγωνο όσο και για τα άλλα δύο οικοδομικά τετράγωνα (867Γ και 867Α). Μεγάλος μας στόχος είναι η ολοκλήρωση αυτών των σχεδιασμών, με τους χώρους να διατίθενται στην πόλη, στις Λαρισαίες και στους Λαρισαίους, χωρίς αστερίσκους και μικροπολιτικές.

Θα πρέπει, επίσης, να δούμε και τα υπόλοιπα οικοδομικά τετράγωνα πέριξ του Α’ Αρχαίου Θεάτρου. Για να γίνει αυτό, θα δημιουργήσουμε μία Τράπεζα Γης για να επιταχύνουμε την διαδικασία των απαλλοτριώσεων», αναφέρει χαρακτηριστικά στο πρόγραμμα για τη «Λάρισα που μας αξίζει!», ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ