ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ – ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΜΑΚ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥΣ

Δ. Λαρισαίων: Τηλέφωνο επικοινωνίας των πολιτών κατά τη διάρκεια της νύχτας

Δύσκολες ώρες περνούν οι κάτοικοι στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου στη Λάρισα, αφού τα φράγματα και τα αναχώματα που στήθηκαν δεν άντεξαν και τεράστιοι όγκοι νερού έπνιξαν τη συνοικία κυρίως στο ύψος της οδού Βόλου με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ χρειάστηκε και η συνδρομή 5ης ΕΜΑΚ από τα Ιωάννινα που επιχειρεί στην  περιοχή για να απεγκλωβιστούν άτομα που κινδύνευαν.

Από νωρίς το απόγευμα το πρόβλημα είχε εμφανιστεί σε επιχειρήσεις της περιοχής και σιγά – σιγά η στάθμη των νερών ανέβαινε με αποτέλεσμα να φτάσει στα σπίτια της οδού Βόλου.

Μάλιστα εξαιτίας των νερών χρειάστηκε να μεταφερθούν ασθενείς ιδιωτικής κλινικής με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Ο δήμος Λαρισαίων

Σχετικά με την επέλαση της κακοκαιρίας, από το Δήμο Λαρισαίων γίνονται γνωστά τα εξής:

Καθόλη τη διάρκεια της νύχτας θα λειτουργεί συντονιστικό κέντρο του Δήμου Λαρισαίων στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Πρασίνου (Φυτώριο) στη συνοικία της Νεάπολης. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 2410 614637

Οι κάτοικοι του Δήμου Λαρισαίων που αντιμετωπίζουν προβλήματα από την κακοκαιρία, πέραν από τους τηλεφωνικούς αριθμούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τηλ. 199 και του 112 για Εκτακτες Ανάγκες, μπορούν να επικοινωνούν και με το συγκεκριμένο τηλέφωνο του Δήμου Λαρισαίων.

Στην συνοικία του Αγίου Γεωργίου, παρατηρούνται ήδη προβλήματα με την εισροή υδάτων στους δρόμους της συνοικίας, ενώ οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για συνέχιση των βροχοπτώσεων και τις επόμενες ώρες.

Υπενθυμίζεται πως αύριο Πέμπτη και με απόφαση της δημοτικής αρχής, δεν θα λειτουργήσουν ο 4ος και ο 8ος Παιδικός Σταθμός του Δήμου, σε Αγιο Γεώργιο και Λαχανόκηπους.

Ο Δήμος Λαρισαίων βρίσκεται σε κατάσταση εγρήγορσης και συντονισμούς με τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες.
Επαναλαμβάνουμε, τις γενικές συστάσεις για περιορισμό των μετακινήσεων και ακολουθία των οδηγιών των Αρχών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ