ΒΙΒΛΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ – ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΟ ΝΕΡΟ

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι του Αμπελώνα που χθες για να σώσουν τα κοπάδια τους στο πλημμυρισμένο πεδίο βολής τα μετέφεραν άρον – άρον σε ασφαλείς περιοχές για να διαπιστώσουν λίγες ώρες αργότερα ότι οι εγκαταστάσεις τους είχαν σκεπαστεί από τα λασπόνερα που κάλυψαν την περιοχή.

Με δεδομένο ότι στο πλημμυρισμένο χώρο υπήρχαν οι πλέον σύγχρονες κτηνοτροφικές μονάδες με ζωικό κεφάλαιο που αγγίζει τα 50.000 αιγοπρόβατα, οι ζημιές που υπέστησαν οι συγκεκριμένοι κτηνοτρόφοι είναι ανυπολόγιστες της τάξης κάποιων εκατομμυρίων ευρώ.

Κάτω από τη λάσπη βρέθηκαν μεγάλα αρμεκτήρια, συστήματα άρδευσης και ηλεκτροφωτισμού, παγολεκάνες που είναι αδύνατο να ξαναλειτουργήσουν ενώ καταστράφηκαν εκατοντάδες τόνοι ζωοτροφών.

Σαν να μην έφτανε αυτή η καταστροφή υπάρχει και η καθημερινή απώλεια γάλακτος αφού στα σημεία που μετακινήθηκαν τα ζώα είναι αδύνατον να γίνει αρμεγή.

Φυσικά η απουσία γάλακτος δημιουργεί επίσης μεγάλα προβλήματα και στις τυροκομικές επιχειρήσεις που προμηθεύονται γάλα από τους συγκεκριμένους κτηνοτρόφους.

Στο νεκροταφείο του Αγ. Κωνσταντίνου τα νερά

Εν τω μεταξύ από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα τα νερά του Πηνειού άρχισαν να βγαίνουν και στον Αμπελώνα με τις πρώτες ποσότητες να φτάνουν στο νεκροταφείο της συνοικίας του Αγίου Κωνσταντίνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξαν ποσότητες νερού που κατευθύνονταν προς τις εργατικές κατοικίες αλλά έσπασαν σε παρακείμενα χωράφια κρατώντας αλώβητη την περιοχή.

Συνεργεία του δήμου ετοιμάζουν σάκους με άμμο για να μοιράσουν σε κατοίκους στα πρώτα σπίτια του Αγίου Κωνσταντίνου.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ