ΩΡΕΣ ΑΓΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ – ΣΤΑ 10 ΜΕΤΡΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΣΤΑΘΜΗ ΤΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η πόλη της Λάρισας αλλά και η Δ.Ε. Γιάννουλης αφού τα νερά του Πηνειού έχουν πνίξει τις παραπήνειες συνοικίες και στα περίχωρα έχουν κατακλύσει τις κατοικημένες περιοχές.

Ηδη από χθες με μήνυμα από το 112, ζητήθηκε η προληπτική εκκένωση των κατοίκων από τις περιοχές Γιάννουλη, Φαλάνης, Δασοχωρίου και των συνοικιών του Αγίου Θωμά και του Ιπποκράτη.

Επειδή η στάθμη του Πηνειού βρίσκεται στα 10 μέτρα η ανησυχία για τον κίνδυνο να πλημμυρίσουν και άλλες περιοχές είναι μεγάλη ενώ τα συνεργεία δουλεύουν πυρετωδώς στα περίχωρα της πόλης, προκειμένου να ανακόψουν την περαιτέρω άνοδο της στάθμης του ποταμού.

ΟΛΟΝΥΚΤΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ

Οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την Λάρισα είναι αναμφισβήτητα κάτι παραπάνω από αξιοσημείωτες. Πέρα από τις πλημμυρισμένες συνοικίες και τα χωριά που είναι βούρκος, έχουν να κάνουν και με τις προσπάθειες των απλών ανθρώπων να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους και να σώσουν οτιδήποτε αν σώζεται. Οι προσπάθειες απεγκλωβισμού ανθρώπων που δεν μπόρεσαν να φύγουν από τα σπίτια τους ήταν πολλές καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Στο συγκεκριμένο βίντεο βλέπουμε έναν κάτοικο της Λάρισας να αξιοποιεί ένα φουσκωτό στρώμα θαλάσσης προκειμένου να απεγκλωβίσει ανθρώπους από το Γιάννουλη Λάρισας.

Όπως ακούμε στο βίντεο, και στις δηλώσεις που παραχώρησαν οι πρωταγωνιστές στον Χρήστο Κυμπιζή, ο άνθρωπος αρχικά απεγκλώβισε την κόρη του και ολόκληρη την οικογένεια, ενώ συνέχισε με την…μεταφορά τον γειτόνων του.

Έτσι, αυτός ο άνθρωπος συνεχίζει με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο όσα γίνονται σε ολόκληρη την χώρα τις τελευταίες εβδομάδες με πλημμύρες και πυρκαγιές. Δηλαδή πότε με βάρκες, πότε με φτυάρια, μαγείρεμα φαγητών ή ακόμα και φουσκωτά στρώματα η ευρηματικότητα και η αυταπάρνηση των απλών ανθρώπων καλύπτει τα κενά που άφησε ο κρατικός μηχανισμός.

ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ
Οι εικόνες που έρχονται από πλημμυρισμένα σπίτια είναι πράγματι αποκαρδιωτικές και φανερώνουν το μέγεθος της καταστροφής.


Ωρες αγωνίας και στα χωριά του Δέλτα Πηνειού
Αρκετά δύσκολη είναι η κατάσταση και στο δέλτα του Πηνειού, αφού εκεί κατευθύνεται ο κύριος όγκος των νερών του ποταμού. Προχθές εκκενώθηκε ο οικισμός της Αλεξανδρινής ενώ υπάρχουν φόβοι για πλημμύρα και σε άλλους οικισμούς όπως τα Μεσάγγαλα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ