ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΩΝ ΠΡΥΤΑΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ανέλαβαν τις παρακάτω πρωτοβουλίες για την υποστήριξη των φοιτητών στις πόλεις που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα:

Στον Βόλο, ξεκίνησε από την Τετάρτη 6/9, και συνεχίζεται έκτοτε, η παροχή γευμάτων σε πακέτο (μεσημεριανό-βραδινό) και νερού σε όλους τους φοιτητές.

Στην Καρδίτσα, η παροχή γευμάτων (μεσημεριανό-βραδινό) και νερού ξεκίνησε την Πέμπτη 7/9 και συνεχίζεται έκτοτε. Την Τετάρτη 6/9 υπήρχε γενικός αποκλεισμός της πόλης, και ως συνέπεια δεν ήταν δυνατή η πρόσβαση στο εστιατόριο ούτε για την τροφοδοσία.

Στα Τρίκαλα πραγματοποιήθηκε διανομή γευμάτων (μεσημεριανό-βραδινό) και νερού την Παρασκευή 8/9, σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων. Οι προσπάθειες που αναλήφθηκαν για την τροφοδοσία την Τετάρτη και την Πέμπτη δεν καρποφόρησαν, καθώς υπήρχε αποκλεισμός από την Τροχαία και στις δύο εισόδους (από Καρδίτσα και από Λάρισα), ενώ το εστιατόριο ήταν πλημμυρισμένο. Ήδη, βρέθηκε εναλλακτική οδική πρόσβαση για την τροφοδοσία, κατόπιν οδηγιών των αρμόδιων φορέων, και πλέον από σήμερα, Σάββατο 9/9, θα πραγματοποιείται κανονικά διανομή γεύματος σε πακέτο (μεσημεριανό-βραδινό) και νερού απευθείας από το Πανεπιστήμιο.

Στη Λάρισα και στη Λαμία η σίτιση πραγματοποιείται κανονικά όλες τις ημέρες.

Οι Πρυτανικές Αρχές διαβεβαιώνουν τους φοιτητές και τους γονείς τους ότι βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για να επιληφθούν όποιου προβλήματος ανακύψει, ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν μέτρα και για τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου μας που επλήγησαν από την κακοκαιρία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ