ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ; ΚΙ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ!

Τα ταξίδια, είτε πρόκειται για κοντινά όπως το Πειραιάς Σίφνος είτε για μακρινά, αποτελούν μια διαφωτιστική εμπειρία για τα παιδιά. Διαφορετικά φαγητά, νέες εμπειρίες, εντυπωσιακά αξιοθέατα, ποιοτικός χρόνος με την οικογένεια συνθέτουν τον καμβά των βιωμάτων, που διευρύνουν τους ορίζοντές τους. Όπως όμως κάθε ενήλικας μπορεί να καταλάβει, το ταξίδι με τα παιδιά έχει πληθώρα προκλήσεων, που πρέπει να διαχειριστούν οι γονείς: απρόβλεπτες αλλαγές στο πρόγραμμα, μακροσκελείς λίστες με πράγματα που δεν πρέπει να ξεχάσουμε και γκρινιάρικα παιδιά είναι κάποιες από αυτές. Γι’ αυτό συντάσσονται αυτές οι γραμμές.

Σκοπός του παρόντος είναι να εντοπιστούν τα μαγικά κουμπιά, που θα κάνουν ένα ταξίδι παιδιά ήρεμο, όσο γίνεται, δημιουργώντας σας αξέχαστες αναμνήσεις. Άλλωστε ο σκοπός ενός ταξιδιού είναι αυτός ακριβώς. Μοναδικές εμπειρίες με την οικογένεια, που θα μείνουν ανεξίτηλες στη μνήμη.

Κρατήστε τα παιδιά κάθε ηλικίας προσηλωμένα

Η οικογένεια είναι μια ομάδα και έχει διάφορους στόχους. Εν προκειμένω είναι το ταξίδι. Ανυπομονείτε γι’ αυτό, αλλά θέλετε να διασφαλίσετε, ότι και τα νεαρότερα μέλη θα περάσουν όμορφα. Οι στρατηγικές που θα επικαλεστείτε για την εκπλήρωση αυτού του στόχου εξαρτώνται από την ηλικία των παιδιών. Ένα μωρό έχει διαφορετικές ανάγκες από ένα νήπιο στα 2 έτη. Πριν το ταξίδι αναζητήστε φιλικές δραστηριότητες για τα παιδιά στο μέρος, που θα επισκεφθείτε.

Πειραιάς Σέριφος: Η μύηση των βρεφών στα ταξίδια

Το ταξίδι Πειραιάς Σέριφος είναι ιδανικό για να μυήσετε τα παιδιά στα ταξίδια από τη νηπιακή ηλικία. Αφενός μεν πρόκειται για σύντομης διάρκειας ταξίδι, που σημαίνει, ότι δε θα προλάβουν να βαρεθούν. Αν και ούτως ή άλλως τα παιδιά από 0-2 ετών είναι τα πιο εύκολα να ταξιδέψουν. Εφόσον δημιουργείτε ένα άνετο περιβάλλον και να κρατάτε σταθερή τη ρουτίνα τους, το ταξίδι με τα παιδιά αυτής της ηλικίας είναι εύκολο.

Η διατήρηση μιας ρουτίνας είναι καίριας σημασίας για τα νήπια. Εάν διατηρήσετε το πρόγραμμα σίτισης και ύπνου, όσο πιο κοντά στην καθημερινότητα γίνεται και σχεδιάσετε ανάλογα τις διακοπές, όλα θα κυλήσουν ρολόι. Απλώς βεβαιωθείτε, ότι θα έχετε μαζί σας κάποια αγαπημένα παιχνίδια ή βιβλία. Εάν περπατάει μην το κρατήσετε στο καρότσι όλη την ημέρα. Θα κουραστεί και πιθανόν να γκρινιάζει, ως λογικό επακόλουθο. Αφήστε το να περπατήσει και να εκτονωθεί. Είναι άλλωστε κι αυτό μέρος της διερευνητικής φύσης του ανθρώπου και σε αυτή την ηλικία τα παιδιά εξερευνούν, μαθαίνουν το γύρω περιβάλλον τους. Αν είναι πιο μικρό και δεν περπατά ακόμη, βρείτε διαθέσιμο χώρο για να το αφήσετε λίγο στο πάτωμα, ώστε να τεντωθεί, να στριφογυρίσει και να ξεπιαστεί.

Πειραιάς Μήλος: Τα μυημένα νήπια ανακαλύπτουν εντυπωσιακά μέρη

Με το ταξίδι Πειραιάς Μήλος τα νήπια πια, που έχουν εξοικειωθεί με τα ταξίδια μπορούν να αρχίσουν να ανακαλύπτουν τις ομορφιές της φύσης. Μπορεί η ιδέα της Μήλου να ξενίζει κάποιους καθώς θεωρείται ως τόπος διακοπών για παρέες και ζευγάρια. Παρόλα αυτά παραλίες όπως η Παπικινού και η Λαγκάδα ή η Πολλώνια είναι κατάλληλες για παιδιά. Πέραν όμως των παραλιών τα παιδιά αυτής της ηλικίας αρχίζουν να εντυπωσιάζονται παρατηρώντας τα αξιοθέατα γύρω τους και η Μήλος με τα μοναδικά, ηφαιστειακά της τοπία είναι ιδανική για τον σκοπό αυτό.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τους δίνετε και λίγο ελεύθερο χρόνο να «αδειάζουν» από την πολύ πληροφορία, που έλαβαν είτε με το να παίξουν σε μια παιδική χαρά ή στην πισίνα του ξενοδοχείου. Μάλιστα όσο περισσότερο αφήνετε το παιδί να τρέχει σε παιδικές χαρές ή ελεύθερους χώρους τόσο πιο χαρούμενο θα είναι. Μάλιστα μπορεί να γνωρίσει και άλλα παιδάκια, των οποίων οι γονείς να σας συμβουλεύσουν για μέρη, που μπορείτε να επισκεφθείτε ή εστιατόρια, που δέχονται παιδιά.

Παιδιά σχολικής ηλικίας: Αφήστε να συμμετάσχουν στον προγραμματισμό

Ακόμη κι αν πρόκειται για την πιο μικρή λεπτομέρεια, αφήστε τα να συμμετάσχουν στον σχεδιασμό του ταξιδιού. Όσο πιο πολύ εμπλέκονται και επιλέγουν τι θέλουν να κάνουν, από το να επιλέξουν ένα ωραίο αξιοθέατο ή να δοκιμάσουν surfing, τόσο πιο πολύ θα «μπουν» στην εμπειρία.

Πειραιάς Σαντορίνη: Ταξίδι κατάλληλο και για οικογένειες

Μπορεί να μην το φαντάζεται κανείς κι όμως το ταξίδι Πειραιάς Σαντορίνη θα μπορούσε να είναι κατάλληλο και για οικογένειες με παιδιά σχολικής ηλικίας. Απλώς αντί να αφήνετε τα παιδιά μόνα μπροστά σε ένα πλήθος επιλογών, δώστε τους κατευθύνσεις και αφήστε τα να επιλέξουν. Για παράδειγμα, σε μια παραλία οι επιλογές μπορεί να είναι οι βουτιές με μάσκα και αναπνευστήρα ή –για πιο μεγάλες ηλικίες- μια εκδρομή για ψάρεμα. Σε ένα αστικό περιβάλλον, μπορείτε να κάνετε περιπάτους, όπου θα αφήσετε τα παιδιά να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο, ποιος περίπατος τους αρέσει περισσότερο.

Εν κατακλείδι, ένα ασφαλές και σταθερό περιβάλλον για τα βρέφη και η δέσμευση και δυνατότητα επιλογής σε νήπια και μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να σας πάνε κυριολεκτικά μακριά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ