ΤΩΡΑ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Exif_JPEG_420

Δήλωση του Βασίλη Σταμουλάκη, υποψήφιου δήμαρχου με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” στο δήμο Κιλελέρ

Με δεδομένο ότι ο κίνδυνος για νέα πλημμυρικά φαινόμενα είναι υπαρκτός και ελλοχεύουν και νέοι κίνδυνοι για τον λαό του δήμου, πρέπει να παρθούν από τον κρατικό μηχανισμό άμεσα μέτρα όπως:

Κινητοποίηση όλων των μηχανισμών του κράτους και των σωστικών μέσων, για τον γρήγορο απεγκλωβισμό όσων χρειαστεί.

Να δημιουργηθούν έκτακτες υποδομές “στρατιωτικού τύπου” σε ανοιχτούς χώρους για την αντιμετώπιση άμεσων προβλημάτων υγείας, παροχής πρώτων βοηθειών και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και διάθεσης φαρμάκων, προς τους πληγέντες, σε όσους χρειάζονται και είναι αποκλεισμένοι, στον τόπο τους, με ευθύνη της 5ης ΥΠΕ και των ΚΥ.

Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση υγειονομικών επιδημιολογικών προβλημάτων (απολυμάνσεις, ψεκασμούς, κλπ). Να αποστραγγιστούν άμεσα οι περιοχές οι οποίες εγκυμονούν υγειονομικό κίνδυνο.

Εξασφάλιση σε όλους, εγκλωβισμένους και πληγέντες, καθημερινά δωρεάν νερού, τροφής, ρουχισμού, είτε μένουν προσωρινά σε κλειστούς χώρους (π.χ. γυμναστήρια, στα οποία πρέπει να προστεθούν επαρκείς χημικές τουαλέτες), είτε σε ξενοδοχεία με ευθύνη περιφέρειας και δήμων.

Να υπάρξει οργανωμένη μέριμνα για ανάπηρους, κατάκοιτους, ανθρώπους με προβλήματα υγείας και τη μεταφορά τους σε δομές υγείας. Να επιταχθούν οι ιδιωτικές δομές υγείας για τον σκοπό αυτό

Να αποκατασταθεί άμεσα το οδικό δίκτυο όπου έχει υποστεί ζημιές (δρόμοι, γέφυρες).

Άμεση απάντληση των πλημμυρισμένων σπιτιών και επιχειρήσεων, με ευθύνη των δήμων, Π.Υ.

Να απομακρυνθούν τα μπάζα και τα φερτά υλικά με ευθύνη κυβέρνησης, περιφέρειας, δήμων από τις κατοικημένες περιοχές.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να είναι εδώ μαζί με τον λαό και να δίνει αυτή τη μάχη που είναι αναγκαία, με όλες του τις δυνάμεις.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ