ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΟΥΣ ΖΗΤΗΣΕ Ο Γ. ΚΟΚΟΥΡΑΣ

Σήμερα, 11/9/2023 ο Δήμαρχος Τυρνάβου υπέβαλε επίσημο Αίτημα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, κοινοποιώντας παράλληλά και στον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, για την άμεση προμήθεια ζωοτροφών για τους πληγέντες αιγοπροβατοτρόφους του Δήμου Τυρνάβου.

​Ειδικότερα, με την Αίτηση αυτή ο Δήμαρχος Τυρνάβου προχώρησε σε μία πρώτη περιγραφή του μεγέθους των ζημιών λόγω της κακοκαιρίας «Danie»l, τονίζοντας πως ναι μεν χάρη στην έγκαιρη ειδοποίηση του Δήμου Τυρνάβου και στην αυταπάρνηση των κτηνοτρόφων σώθηκαν 25.000 αιγοπρόβατα, πλην όμως πλημμύρισαν 65 κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις αιγοπροβάτων στις Τ.Κ. Αμπελώνα, Βρυοτόπου, Δένδρων και Ροδιάς, με αποτέλεσμα να καταστραφούν χιλιάδες τόνοι ζωοτροφών και να τίθεται ζήτημα επιβίωσης των ζώων.

​Ο Δήμος Τυρνάβου κινητοποιήθηκε άμεσα καλώντας όλους τους πληγέντες κτηνοτρόφους στο πρώην Δημαρχείο Αμπελώνα όπου δηλώθηκαν οι αριθμοί των ζώων, στα στοιχεία τους και οι κωδικοί εκμετάλλευσης. Παράλληλα, υπολογίστηκε ήδη η συνολική ποσότητα ζωοτροφών που απαιτείται για τους πληγέντες κτηνοτρόφους του Δήμου Τυρνάβου το οποίο και επισυνάφθηκε στην Αίτηση.

Έτσι, ο Δήμαρχος Τυρνάβου υπέβαλε επίσημο Αίτημα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, κοινοποιώντας παράλληλά και στον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, για την άμεση προμήθεια ζωοτροφών για τους πληγέντες αιγοπροβατοτρόφους του Δήμου Τυρνάβου για χρονικό διάστημα σε πρώτη φάση τουλάχιστον ενός μήνα, μέχρι να γίνουν οι εκτιμήσεις από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και να αποζημιωθούν για το σύνολο της ζημιάς που έχουν υποστεί.

​Πλέον ο Δήμος Τυρνάβου αναμένει την θετική ανταπόκριση στο ανωτέρω αναφερόμενο δίκαιο αίτημα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ