ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΗ ΛΑΡΙΣΑ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΤΗΣ

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που καταγράφει ο φωτογραφικός φακός από τη Λάρισα που βρίσκεται για πέμπτη μέρα αντιμέτωπη με τη μανία του νερού που έχει πνίξει συνοικίες έχει προκαλέσει ζημιές σε υποδομές και στις περιουσίες χιλιάδων ανθρώπων που είδαν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους να βουλιάζουν κάτω από τόνους λάσπης.

Δυστυχώς και η σημερινή μέρα βρήκε συνοικίες όπως αυτή της Νέας Σμύρνης και των εργατικών κατοικιών να παραμένουν κάτω από το νερό, άλλες όπως η συνοικία του Αγίου Θωμά να προσπαθεί να απομακρύνει το βούρκο που άφησαν πίσω της η πλημμύρα και άλλες όπως η περιοχή του ΑΤΑ όπου γίνονται επιχειρήσεις για την απάντληση υδάτων.

Δυστυχώς ακόμη και σήμερα η επικοινωνία της Λάρισας με τον έξω κόσμο είναι προβληματική και αυτό σημαίνει τεράστιες ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης, ακόμη και σε φάρμακα, ενώ πέραν του υπεραστικού ΚΤΕΛ που κάνει δρομολόγια προς Βόλο και Αθήνα η κυκλοφορία είναι απαγορευμένη σχεδόν στο σύνολο του δικτύου του νομού.

Με απαγορευμένη την κυκλοφορία στη γέφυρα του Πηνειού στις εργατικές κατοικίες λόγω του τεράστιου όγκου των νερών που υπάρχουν στην περιοχή ο μόνος τρόπος για να επικοινωνήσει η Λάρισα με Γιάννουλη, Τύρναβο, Ελασσόνα είναι με τη βοήθεια φορτωτή στον οποίο ανεβαίνουν πολίτες αλλά και διάφορα αγαθά.

Πράγματι πρωτόγνωρες σκηνές, ενώ σήμερα ακόμη και ο δήμαρχος Λαρισαίων για να επισκεφθεί τις Εργατικές κατοικίες χρησιμοποίησε βάρκα.

Δείτε σκηνές που προκαλούν θλίψη αλλά και γεννούν πολλά ερωτήματα:

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη Λάρισα που μας πληγώνουν:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ