ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΤΗΣ: ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΟΥ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Αγαπητοί Συμπολίτες,
Συμμετέχοντας στον συνδυασμό « ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ», με υποψήφιο Δήμαρχο τον Σάμερ Αθανάσιο Αμάρι και επιζητώντας την ψήφο σας, αισθάνομαι την ανάγκη να σας συστηθώ και να γράψω κάποιες σκέψεις – ιδέες μου.

Γεννήθηκα στον Τύρναβο το 1975. Τελείωσα το Λύκειο και αμέσως άρχισα να δουλεύω στην Δημοτική Επιχείρηση «Σφαγεία Τυρνάβου», ως εκδροσφαγέας, επάγγελμα που ασκούσε και ο πατέρας μου, ο Απόστολος.

Έχοντας ήδη, 25 χρόνια εργασίας στο συγκεκριμένο αντικείμενο, και για πολλά χρόνια από το 2014 μέχρι και σήμερα είμαι Αντιπρόεδρος του Σωματείου Εκδροσφαγέων Τυρνάβου. Παράλληλα τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι και με τον αγροτικό τομέα και σχετικά με τον αθλητισμό έχω ασχοληθεί ενεργά με το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και την πάλη.

Παντρεμένος με την Γεωργία Ταρλαή απέκτησα τρία παιδιά.

Η πρώτη μου σε ηλικία κόρη Ιουλία, αρίστευσε στις πανελλήνιες εξετάσεις και θα ακολουθήσει το επάγγελμα για άτομα με ειδικές ανάγκες (5η σε σειρά σε σύνολο 200 ατόμων).

Ο γιός μου Αποστολής ασχολούμενος με τον αθλητισμό και συμμετέχοντας στον σύλλογο Άχιλλέας Πάλης Τυρνάβου’ κατέκτησε την θέση του πρωταθλητή Ελλάδος στην ελευθέρα πάλη στα 75 κιλά, και τη 2η αντίστοιχη θέση στα Βαλκάνια. Συμμετέχει σε πανευρωπαϊκούς αγώνες. Απομένει να δούμε την πορεία της 3ης κατά σειρά ηλικίας κόρης μου Ουρανίας-Μαρίας.

Η πορεία της οικογένειας μου με συγκινεί και με κάνει να χαίρομαι.

Όσον αφορά τον δήμο.

Πιστεύω ακράδαντα στον ανεξάρτητο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που πρέπει να είναι διοικητικά και οικονομικά αυτοτελής, από την Κεντρική Εξουσία. Την αυτοδιοίκηση, (δήμοι και περιφέρειες) που λειτουργεί χωρίς καμία κομματική δέσμευση και πάντα με την κείμενη νομοθεσία.
Πιστεύω σε μία δημοτική αρχή που θα έχει καθημερινή επαφή με τους πολίτες, οι οποίοι θα βρίσκουν πάντοτε ανοιχτή την πόρτα του Δημάρχου και όλης της δημοτικής ομάδας. Μία δημοτική αρχή που θα απολογείται, δημοσίως κάθε χρόνο, για ό,τι έπραξε αλλά και για ό,τι δεν κατάφερε να πράξει.

Ειδικότερα και όσον αφορά τον δήμο Τυρνάβου, θεωρώ αναγκαία την ύπαρξη ενός γενικού σχεδιασμού βάσει του οποίου πρέπει να βαδίσει η νέα δημοτική αρχή. Μία δημοτική αρχή που θα υπηρετεί τις αρμοδιότητες που ο κώδικας δίνει στους δήμους (καθαριότητα, το πράσινο, το νεκροταφείο, αθλητικές εγκατάστασεις κ.λ.π.).

Στο σχεδιασμό που εγώ πιστεύω βλέπω έργα που θα δένουν τις δύο πόλεις Τύρναβο, Αμπελώνα μεταξύ τους και με τα χωριά που απαρτίζουν τον Δήμο Τυρνάβου. Έργα που θα αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κάθε τόπου.

Όσον αφορά τη πόλη μας τον Τύρναβο, θεωρώ υποχρέωση του δήμου την προστασία της δημοτικής περιουσίας η οποία εγκαταλείφθηκε από τους σημερινούς δημοτικούς παράγοντες και την επάνοδο της στην αρχική κατάσταση και χρήση. Απαράδεκτη η εικόνα της απόλυτης εγκατάλειψης, που σήμερα επικρατεί στην Τούμπα, στο ανοικτό θέατρο, στο Εμμανουήλειο, στη βρύση, στο κολυμβητήριο και σε άλλες δημοτικές υποδομές.

Όσο αφορά το κέντρο της πόλης πιστεύω πως πρέπει, άμεσα να απελευθερωθεί από την σημερινή κυκλοφοριακή συμφόρηση και άμεσα να πεζοδρομηθούν οι δρόμοι, για να ανοίξει ο χώρος του κέντρου.

Με σεβασμό θα πρέπει να μελετήσουμε και να αξιοποιήσουμε τα πεπραγμένα όλων των προηγούμενων δημοτικών αρχών, πλην της σηιιερινής, της οποίας η εφαρμοσθείσα πολιτική μόνο με μία λέξη μπορεί να χαρακτηριστεί, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ.
Σίγουρα υπάρχει σωρεία προβλημάτων που πρέπει να αντιμετωπιστούν, προβλήματα που οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά. Οφείλουμε να έρθουμε σε επαφή μαζί τους, να συζητήσουμε και να ακούσουμε τις απόψεις τους για να οδηγηθούμε σε λύσεις αποδεκτές από όλους.

Αγαπητοί συμπολίτες μου.

Ζητώ την ψήφο σας για να αγωνιστώ. Δηλώνω έτοιμος να αγωνιστώ μαζί σας σε όλα τα πεδία που έχουν σχέση με τον δήμο και την ανάπτυξη του τόπου μας γενικότερα…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ