Ν. ΓΑΤΣΑΣ: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Μεγάλη συγκέντρωση στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης

Παρουσία πλήθους κόσμου και των υποψηφίων του συνδυασμού πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στην Ελασσόνα τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Δύναμη Συνεργασίας» με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ελασσόνας και εκ νέου υποψήφιο κ. Ν. Γάτσα.

Υποδεχόμενος τους εκατοντάδες πολίτες που παραβρέθηκαν στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου ο Δήμαρχος Ελασσόνας τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους και τη στήριξή τους και είπε: «Τα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου είναι η αφετηρία του προεκλογικού μας αγώνα. Απόψε παίρνουμε δύναμη και ξεκινάμε. Ξεκινάμε έναν αγώνα αρχών και θέσεων.

Έναν αγώνα που μπορούμε να δώσουμε όλοι μαζί με διάλογο, κατανόηση, σεβασμό. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με κανέναν. Ο αγώνας μας είναι αγώνας προσφοράς, αγώνας δικαιοσύνης, αγώνας ευημερίας για όλους. Και σ’ αυτόν τον αγώνα θα κερδίσουν οι δυνάμεις της δημιουργίας, της συνοχής και της συνεργασίας. Σ’ αυτόν τον αγώνα θα κερδίσουν οι πολίτες. Σ’ αυτόν τον αγώνα θα κερδίσει ο Δήμος Ελασσόνας με τη Δύναμη της Συνεργασίας και όλους εσάς».

Αναφερόμενος, στη συνέχεια, στους 341 υποψηφίους του συνδυασμού του, ο κ. Γάτσας δήλωσε υπερήφανος για τη μεγάλη αυτή ομάδα των υποψηφίων, που αποτελούν, όπως είπε, «τα πιο υγιή, δημιουργικά και δημοκρατικά κύτταρα της τοπικής μας κοινωνίας» και κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό της θητείας του ανέφερε: «Διοικώντας το Δήμο Ελασσόνας τα τελευταία 4 χρόνια, αποδείξαμε ότι σεβόμαστε πρώτα απ’ όλα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Προωθήσαμε τον κοινωνικό ρόλο του δήμου, τη βιώσιμη τοπική ανάπτυξη, την εξυπηρέτηση των αγροτών μας, την ενίσχυση της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού, την κοινωνική προστασία των αδυνάμων, τους νέους, τις γυναίκες, τους ηλικιωμένους, τα ΑμεΑ. Με πίστη και αγάπη για τον τόπο και τις δυνάμεις του πορευτήκαμε στη διοίκηση του Δήμου, χωρίς χρώματα, χωρίς εντάσεις, χωρίς βεντετισμούς. Το ήθος, η αξιοπρέπεια, η σεμνότητα και η διάθεση προσφοράς ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν τη συνεργασία μας στο Δήμο σε ένα ακόμη μεγαλύτερο και πιο δυναμικό νέο συνδυασμό για τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. Συνεργαστήκαμε λοιπόν με όλους και δουλέψαμε σκληρά από την πρώτη μέρα, για να παρέχει ο δήμος μας τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στον πολίτη. Κόντρα στα προβλήματα και τις απρόβλεπτες καταστάσεις σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων και προσφέραμε ελπίδα και προοπτική στην τοπική κοινωνία. Στη διαδρομή αυτή, αξίζει να αναφέρω ότι είχαμε δίπλα μας την τοπική κοινωνία, που διέκρινε ότι η δουλειά που κάνουμε στον Δήμο δεν αφορά εμάς προσωπικά, αφορά τον κάθε πολίτη, τη νέα γενιά και το μέλλον αυτού του τόπου».

Παρουσιάζοντας μία σύνοψη του έργου της δημοτικής αρχής, κατέταξε τα έργα σε 11 θεματικές ενότητες, σημειώνοντας: «Περισσότερα από 400 έργα και παρεμβάσεις περιλαμβάνει ο πρόσφατος απολογισμός του έργου μας στο Δήμο και τα νομικά του πρόσωπα και τα οποία θα παρουσιάσουμε για κάθε κοινότητα τις ημέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. Πάνω σ’ αυτούς τους άξονες θα συνεχίσουμε το έργο μας και την επόμενη μέρα στο Δήμο μας με επίκεντρο την καθημερινότητα, την ποιότητα ζωής και την τοπική ανάπτυξη». Οι 11 άξονες των έργων που παρουσίασε ο κ. Γάτσας είναι οι εξής:

1) Παιδί και νεολαία: Νέο σχολικό κτήριο, Ενεργειακές αναβαθμίσεις σχολικών κτηρίων, ράμπες και χώροι υγιεινής ΑμεΑ, ανελκυστήρες ΑμεΑ, Συντηρήσεις σχολείων σε όλες τις κοινότητες, Νέοι Παιδικοί Σταθμοί, Αναβάθμιση παιδικών σταθμών, Νέες και αναβαθμισμένες Παιδικές Χαρές, Νέες υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης νηπίων και παιδιών ΑμεΑ.

2) Ιστορία και πολιτισμός: Σύγχρονοι χώροι πολιτισμού, νέο πνευματικό κέντρο, νεά αίθουσα πολιτισμού, νέα δημοτική βιβλιοθήκη, αναβαθμισμένα Μουσεία, Συνέδρια Ιστορίας, Ελασσονίτικο Καρναβάλι, Γιορτή Φέτας, Ημέρες Περιβάλλοντος, Αναβάθμιση Χορωδίας και Φιλαρμονικής, ανέγερση Μνημείων.

3) Αθλητισμός: Νέες αθλητικές εγκαταστάσεις, Αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων, Νέα Προγράμματα άθλησης για όλους.

4) Υγεία: Αναβάθμιση δομών και υπηρεσιών, ΚΕΠ Υγείας, Αναβάθμιση αγροτικών ιατρείων, Προμήθεια εξωτερικών απινιδωτών. Ενίσχυση κρατικών δομών υγείας με δωρεές εξοπλισμού, Προγράμματα προαγωγής υγείας.

5) Κοινωνική προστασία: Νέο πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας «Αντώνης και Στέλλα Κύρκου» για την παροχή χρηματικών ενισχύσεων σε απόρους και την κάλυψη επιτακτικών αναγκών σε σοβαρά ασθενείς, αστέγους, απόρους, Προγράμματα στήριξης με πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού στο Κέντρο Κοινότητας, Νέες ευκαιρίες απασχόλησης ανέργων και ΑμεΑ μέσω ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., Απαλλαγή δημοτικών τελών για ΑμεΑ με εισόδημα έως 25.000 €, Κοινωνικές Παροχές μέσω ΤΕΒΑ και νέου Κοινωνικού Παντοπωλείου.

6) Διά βίου μάθηση: Ίδρυση του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης και Διαμόρφωση νέων χώρων επιμόρφωσης και κατάρτισης, Νέα Προγράμματα διά βίου μάθησης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΚΕΚ της ΔΥΠΑ και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

7) Αγροτική ανάπτυξη: Καλύτερη συντήρηση αγροτικής οδοποιίας με διπλασιασμό της δαπάνης για τη συντήρηση των αγροτικών δρόμων σε σχέση με την προηγούμενη πενταετία, Βελτιώσεις – ασφαλτοστρώσεις αγροτικής οδοποιίας, Αναβάθμιση – ηλεκτροδότηση αρδευτικών γεωτρήσεων, Εγκατάσταση νέων αρδευτικών παροχών, Νέες μελέτες διαχείρισης υδάτων που εκπονούνται σε συνεργασία με την ΑΕΝΟΛ.

8) Ποιότητα ζωής: Ασφαλτοστρώσεις σε όλες τις κοινότητες, Διαμόρφωση κυκλικών κόμβων, εκ των οποίων ο ένας ολοκληρώθηκε και ο δεύτερος θα ξεκινήσει εντός του ’23, Συντήρηση πλακόστρωτων και εσωτερικής οδοποιίας, Αναβάθμιση φωτισμού οδών, πλατειών, πεζοδρομίων, Συντήρηση παραδοσιακών φωτιστικών, Επεκτάσεις δικτύου ηλεκτροφωτισμού, Νέα στέγαστρα στάσεων λεωφορείων, Λειτουργία προσωρινού καταφυγίου αδέσποτων ζώων, Υπηρεσίες κτηνιάτρου, Σίτιση, >500 περισυλλογές, στειρώσεις, επανατοποθετήσεις, υιοθεσίες αδεσπότων, Δημιουργία ειδικής ιστοσελίδας, Προμήθεια νέων μηχανημάτων και οχημάτων καθαριότητας, χλοοκοπτικών οχημάτων, ξύλινων πλαισίων κάδων.

9) Ύδρευση: Ποιότητα νερού με τακτικούς ελέγχους της ποιότητας και της ασφάλειας του νερού σε όλες τις κοινότητες, με δημοσίευση των μετρήσεων ποιότητας στην ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΕΛ, Νέα ασφαλή δίκτυα ύδρευσης με αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην Ελασσόνα και μεταφορά ποιοτικού νερού ύδρευσης σε Δρυμό, Αμούρι, Δολίχη, Πύθιο, Περιορισμός διαρροών – διακοπών με την άμεση αποκατάσταση βλαβών στα δίκτυα ύδρευσης από ιδιώτη μετά από διαγωνισμό, Αντιμετώπιση της ενεργειακού κόστους με την Προμήθεια – εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων παραγωγής ενέργειας για συμψηφισμό των καταναλώσεων (το έργο είναι σε εξέλιξη) και με την Εγκατάσταση ψηφιακών υδρομέτρων στη ΔΕ Ελασσόνας (είναι σε εξέλιξη η διαδικασία δημοπράτησης).

10) Τρίτη ηλικία: Επαναλειτουργία των ΚΑΠΗ και την κατάργηση όλων των χρεώσεων στα μέλη των ΚΑΠΗ, Νέες δράσεις ψυχαγωγίας και ενημέρωσης για τους ηλικιωμένους, Πρόσληψη νέων εργαζομένων στο Κέντρο Κοινότητας και στο Βοήθεια στο Σπίτι, Μελέτη για το Δημοτικό Γηροκομείο με την εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή σύγχρονης μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων Δήμου Ελασσόνας (παραδόθηκε).

11) Όλυμπος και τουρισμός: Αξιοποίηση δημοτικών εγκαταστάσεων με εκμίσθωση των κατασκηνώσεων Κοκκινοπηλού και των δημοτικών ξενώνων Καρυάς και Βερδικούσιας, Τουριστική προβολή μέσω του πόρταλ themountolympus.com και τεσσάρων βίντεο τουριστικής προβολής, Ανάδειξη της περιοχής με την πρόταση ένταξης μονοπατιού 50 χλμ στο Εθνικό Δίκτυο Μονοπατιών και τον εμπλουτισμό με νέο περιεχόμενο του Ψηφιακού πλανητάριου Ολύμπο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ