ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακοίνωση του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 27ου Δ.Σ. Λάρισας

Την ώρα που η Θεσσαλία δοκιμάζεται και μετρά τις πληγές της, προσπαθώντας να ορθοποδήσει από τις πρόσφατες πλημμύρες, την ώρα που η πολιτική προστασία καλεί με μηνύματα 112 για εκκένωση περιοχών, το Υπουργείο Παιδείας, ξεπερνώντας κάθε όριο, επιμένει εμμονικά στην τηλεκπαίδευση, αδιαφορώντας πώς αυτή θα πραγματοποιηθεί με κλειστά σχολεία, μαθητές που δεν έχουν βιβλία και που δεν γνωρίζουν καν τους εκπαιδευτικούς τους.

Είναι τουλάχιστον αστείο να επιχειρείται να παρουσιαστεί μια εικόνα ότι όλα λειτουργούν κανονικά την ώρα που υπάρχουν συνάνθρωποί μας, εκπαιδευτικοί και μαθητές, που δεν μπορούν να ζήσουν στα σπίτια τους, που φιλοξενούνται σε συγγενείς – στην καλύτερη περίπτωση – ή μένουν σε δομές πλημμυρόπληκτων.

Αντί τα παιδιά μας να πάνε επιτέλους στον φυσικό τους χώρο τρεις εβδομάδες μετά από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με την ελπίδα να βηματίσουν κάποια στιγμή ισότιμα με τα παιδιά της υπόλοιπης Ελλάδας, πέφτουν πάλι μπροστά στις οθόνες.

Ως Δ.Σ. του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 27ου Δημοτικού σχολείου Λάρισας θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση του αυτή, που υπό τις παρούσες συνθήκες δεν έχει τίποτα ουσιαστικό να προσφέρει, και ζητούμε άμεσα την ανάκλησή της. Σε στιγμές έκτακτης ανάγκης είναι απαραίτητη η λήψη μέτρων προστασίας των ζωών μας και όχι επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ