Η ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Ανακοίνωση του συλλόγου γονέων μαθητών του Μουσικού Σχολείου Λάρισας

Έπειτα από πολυήμερη αναμονή για την τύχη της εκπαιδευτικής κοινότητας της πολύπαθης Θεσσαλίας και ενώ έχει προγραμματιστεί ο εξ αναβολής αγιασμός, έρχεται η απόφαση τελευταίας στιγμής του Υπουργείου που αναστέλλει για άλλη μια φορά τη λειτουργία των σχολείων!

Επιπλέον συστήνει τηλεκπαίδευση!!!

Ενώ δεν έχουν διανεμηθεί βιβλία σε τάξεις στις οποίες τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί μπορεί να μην γνωρίζονται καν μεταξύ τους.

Το Δ. Σ. του Μουσικού Σχολείου Λάρισας εκφράζει την αντίθεση του στην απόφαση του Υπουργείου για τηλεκπαίδευση και θεωρεί ότι πρόκειται για επικίνδυνο πειραματισμό εις βάρος των παιδιών.

Η τηλεκπαίδευση υπό τις παρούσες αντικειμενικές και υποκειμενικές συνθήκες στη δεδομένη χρονική στιγμή, μη έναρξης των σχολείων, δεν έχει να προσφέρει τίποτε το ουσιαστικό και εκπαιδευτικό.

Τα παιδιά μας πρέπει να πάνε σχολείο τρεις εβδομάδες μετά από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με την ελπίδα να βηματίσουν κάποια στιγμή ισότιμα με τα παιδιά της υπόλοιπης Ελλάδας. Αντ’ αυτού στέλνονται πάλι στις οθόνες…

Οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης απαιτούν σχέδια πρόληψης και όχι πειράματα στις πλάτες μαθητών/ριων, γονέων, κηδεμόνων και διδασκόντων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ